info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da Midcab Tekniğiyle Ameliyat

Tekirdağ ın Çorlu ilçesindeki özel bir hastanede minimal invazif by-pass ameliyatı (MIDCAB) tekniğiyle ameliyat edilen 75 yaşındaki Abdullah Deliormanlı, taburcu oldu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki özel bir hastanede minimal invazif by-pass ameliyatı (MIDCAB) tekniğiyle ameliyat edilen 75 yaşındaki Abdullah Deliormanlı, taburcu oldu.

Özel Şifa Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Deliormanlı'nın hastaneye gelerek, yapılan tetkikler ve anjio sonucunda kalbin bir damarının tıkalı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, hastanın MIDCAB yöntemi ile kaburgalar arasındaki 8-10 santimetrelik bir açıklıktan, kemik kesilmeden by-pass ameliyatının yapıldığı ve 4 gün içinde de sağlıklı bir şekilde taburcu edildiği kaydedildi.

MIDCAB tekniğiyle ilgili bilgilere de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"MIDCAB ameliyatı sternum adı verilen göğüs kemiği kesilmeden sol meme hizasında kaburgalar arasındaki 8-10 santimetrelik bir kesiyle yapılmaktadır.Geleneksel yöntemlere göre teknik açıdan daha zor olan bu operasyon, hasta konforu açısından çok avantajlıdır. Bu yöntemle hasta, ameliyat sonrası yoğun bakımda kalmamakta, ameliyat sonrası hemen ayağa kalkabilmekte, iyileşme süresi çok kısa sürede gerçekleşmekte ve hastaneden taburcu edildiğinde araç kullanabilmektedir. Teknik uzmanlaşma ve ekipman gerektiren bu sistem dünyada ve Türkiye'de ender olarak yapılmaktadır."