info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çınarlıdere Köyü Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı

Tekirdağda Çınarlıdere Köyü Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı.

Tekirdağ bir sosyal yardımlaşma derneğine daha kavuştu.

Çınarlı Mahallesi Alparslan Sokak no 4?de hizmete giren Çınarlıdere Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Belediye Meclis Üyesi Sami Durhan tarafından açıldı. Açılışta konuşan Belediye Meclis Üyesi Sami Durhan, " Sevgili üyeler burada çok güzel bir dayanışma içersindesiniz. Ekonomik şartlarda birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bunu da sizler birada yaşatacaksınız. Derneğiniz hayırlı olsun?dedikten sonra derneğin açılış kurdelesini keserek, derneği ilk bağışı yaptı.

Çınarlıdere Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu adına bir konuşma yapan Kurucu üye Şenol Can şöyle dedi, " Çınarlıdare Köyü ve çevre köylerden gelen arkadaşlarımızın sorunlarını önce birbirimize sonra da derneğimize bildirmelidirler. Bizde gerekli yerlere dileklerimizi, isteklerimizi bildireceğiz. Derneğimiz bir sivil toplum örgütüdür. Cenaze, hastalık ve cemiyetlerimizde birbirimize daha çok sahip çıkacağız. Bu dernek vasıtasıyla birbirimize daha çabuk ulaşacağız. Tarihimizi, geçmişimizi, örf ve adetlerimizi yaşatarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Genç arkadaşlarımız, birlikte birlik ve beraberlik içinde kaynaşalım. Birbirimizi sevelim, sayalım. Bugün Tekirdağ?ın nüfusu hızla artmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına istihdam sağlanmasında başka illerden gelen kişiler işe alınmaktadır. Oysa bizim köylerimizden istihdam sağlanmalıdır. Bunun için Derneğimiz her türlü girişimleri sağlayacaktır. Çoğumuz, sosyal güvencesi olmayan işlerde çalışıyoruz. Biz 140 haneyiz, birbirimize destek olmalıyız. Çatlak seslere izin vermeyelim. Bu dernekte toplanarak birbirimize destek olmalıyız. Biz, önümüzdeki günlerde Genel kurulumuzu yapıp, tüzüğümüze uygun çalışmalar yapacağız. Bu derneğe sahip çıkalım. Hepiniz hoş geldiniz, derneğimiz hayırlı olsun" dedi.