info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü den Açıklama

Milletin iradesinden güçlü irade halk iradesidir

 

CHP Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Murat Emre Kervancılar tarafından, belediye konferans salonunda, danışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya eski ve yeni, milletvekilleri, il, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü,“Yerel seçim süreci yaklaştıkça, bir araya gelerek, birbirimizle konuşmaya, ortak fikirler almaya ihtiyacımız var. Bu seçim sürecini de ortak bir mücadeleyle, kol kola atlatmayı diliyor ve umuyoruz. Bunun ön koşulu, ortak birlikteliği sağlamak için, yapılacak bu tarz etkinliklerdir. Dolayısıyla, burada da bulunan örgütün her kademesinden her partili, fikirlerini söylemek zorundadır. BU FİKİRLERDEN DE YÖNETİCİLER, İDARECİLER, KENDİLERİNE REFERANS ALMAK ZORUNDADIR. Seçim sürecine bir ya da bir buçuk yıl gibi bir süre kaldı. Bunu neden söylüyorum? Çünkü iktidar her şeyde olduğu gibi, yerel seçimi belirleyecek anayasa değişikliğinde de çuvalladı. Bunu hafta içi yapılan anayasa değişikliği toplantısında gördük. Yaz dönemi tatildi. Yaz döneminde 9 ilçe 24 belde 256 tane köyde bulunmaya çalıştık. Yerel seçim sürecine girerken, AKP, oyunun kurallarını değiştirmeye çalışıyor. Maç başladıktan sonra, kurallar değişmez. Kazanmak için, her yolu mubah sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. O yüzden büyükşehir yapılsın diye bir yasa gelir. Seçimler, hiç gereği yokken öne alınsın diyen bir anlayışla da karşı karşıya kalırız. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bu süreci iyi okuyanlar, bu sürede 16 bin köyün tüzel kişiliğinin kalkmasını,1500 belediyenin kapanacağını önceden bilir. Biz, yaz boyunca AKP beldeleri kapatmaya çalışıyor. Köy tüzel kişilikleri, ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Biz, partisi ne olursa olsun, muhtarlar ve belediyelerle bir araya gelip, hepimizin ortak fikri olsun, ortak bir paydada Tekirdağ’ın düşüncelerini anlatalım dedik. Hep yasa daha gelmedi diye bizi oyaladılar. Kapaklı merkez ilçe olmayı hak ediyor ama Çorlu’nun beldelerini neden AKP’Lİ Marmaracık beldesine bağlamaya çalışıyorlar? Mecliste bir yasa konusunda bir sonuca ulaşamıyorsanız halkoyuna sunun. Milletvekili iradesinden güçlü irade, halk iradesidir. Demokrasilerde bu böyledir. Tekirdağ’ın 24 belde belediyesi halk iradesiyle kurulmuş, şimdi kapatılacak. Bu bir hak ve bu insanların haklarına hiç fikirlerini almadan son verebilirsin? Tekirdağ’da yeni merkez ilçe kuruyorsun ve bunlara isim veriyorsun. Tekirdağ’da isim koyma hakkı,’Tekirdağ’lıya aittir. Köyler mahalle olunca emlak vergisi, su parası ödeyecek. Bunu 5 yıl erteleyecekler. Böylece yerel ve genel seçimi sıkıntısız atlatacaklar. Biz büyükşehiri kazanacağız ve köylerin haklarını koruyacağız.”dedi.
 
Belediye başkanı Adem Dalgıç yaptığı açıklamada,”Tekirdağ’ın vizyonu ve yapısı değişmiş, modern bir şehir olma yolunda hızla ama çok hızlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Çünkü Tekirdağ belediyesi olarak aynı anda her yerde olacak durumdayız. Tekirdağ belediyesini sadece Ankara ve İstanbul’da değil, tüm Avrupa’da temsil edilmesini sağlıyoruz. Bir kurum her zaman her yerde temsil edilebilmelidir. Biz 24 saat Tekirdağ için çalışacağız.” Dedi.
 
Merkez ilçe başkanı Murat Emre Kervancılar da kurdukları komisyonlar ve cumartesi kahvaltıları gibi organizasyonlar sayesinde halkla daha yakın ilişkiler oluşturulduğunu, başta köyler olmak üzere, vatandaşların belediye başkanı, milletvekili ile il ve belediye meclis üyeleriyle buluşup sorunlarını anlatmasını sağladıklarını ve 6 ay gibi kısa sürede olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. 
Kaynak : Murat Üretkin