info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4642
Dolar Satış
:
34.5263
Euro Alış
:
35.9849
Euro Satış
:
36.0497
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Biyolojik Arıtma Tesisi Çalışmaları Başlıyor

Tekirdağ’ın uzun yıllardan beri hayalini kurduğu biyolojik arıtma tesisinin yapımını da kapsayan projenin ilk etabı olan ‘Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı yapım çalışmaları başlıyor.

28.09.2012 tarihinde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde, Tekirdağ Belediye Başkanlığı ile İller Bankası A.Ş arasında Alt kredi anlaşması imzalanmış olup alt kredi anlaşması sayesinde şehrimizin en acil ihtiyaçları olan kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri ile Batı Atıksu Arıtma Tesisinin hayata geçirilebilmesi imkanı doğmuştu.
 
30.07.2013 tarihinde Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı ihalesi gerçekleştirilmiştir. 18.09.2013 tarihinde Fetvacı Kardeşler İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti ile Tekirdağ Belediyesi arasında sözleşme imzalanmıştı.
 
30.09.2013 tarihinde ise Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı İşyeri teslimi yapılmıştı.
 
İller Bankası yetkilileri ile Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı işini yapacak olan Fetvacı Kardeşler Firması yetkilileri ile Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ve Belediye Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Fatih Başaran’dan oluşan heyet Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı ziyaret ederek 1. Kısım kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 
Tekirdağ’ın hayalini kurduğu biyolojik arıtma tesisi konusunda yapım aşamasına gelmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Başkan Dalgıç, “Tekirdağ uzun yıllardan bu yana biyolojik arıtma tesisi ve altyapı hamlesinin özlemini çekiyordu. Bu çalışmayı yapmak bize nasip oldu. Biyolojik arıtma tesisi projesinin ilk kısmı olan kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapımına başlıyoruz. Tekirdağ’a şimdiden hayırlı olsun” dedi.
 
Tekirdağ 1. Kısım kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, “Yapılacak olan çalışmalar kapsamında çapı Q200 ile Q 800 arasında değişen toplam 212 kilometre uzunluğunda kanlizasyon şebeke hattı ile çapı Q300 ile Q1400 arasında değişen 38 kilometre uzunluğunda yağmur suyu şebeke hattı imalatı yapılacaktır” diye konuştu.