info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.0283
Dolar Satış
:
34.0896
Euro Alış
:
37.8693
Euro Satış
:
37.9375
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bisader Dupnisa Mağarasına Gezi Düzenlendi

Balkan Göçmenleri Derneği (BİSADER), Kırklareli’nin Demirköy sınırları içerisinde bulunan Dupnisa Mağarası’na gezi düzenledi. Sultanköy Belediyesi’nin yurt gezileri kapsamında Dupnisa’ya düzenlediği seferlerden biri BİSADER yönetimi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Balkan Göçmenleri Derneği (BİSADER), Kırklareli'nin Demirköy sınırları içerisinde bulunan Dupnisa Mağarası’na gezi düzenledi. 
Sultanköy Belediyesi’nin yurt gezileri kapsamında Dupnisa’ya düzenlediği seferlerden biri BİSADER yönetimi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. BİSADER Genel Başkanı Mehmet Cebeci, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerden oluşan 45 kişilik heyet, Yıldız Dağları bölgesinde Trakya’nın tek karstik mağarası olma özelliğine sahip Dupnisa Mağarası’nı ziyaret etti. Doğal güzelliklere sahip bir bölgede bulunan mağarada, suların aşındırması sonucunda oluşan dehlizleri gezen BİSADER heyeti, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Dupnisa Mağarası’ndaki ziyaretini tamamlayan BİSADER heyeti, daha sonra mağara civarında bulunan mesirelik alanda piknik yaptı. Yıldız Dağları’nın manzarasına hâkim bir ortamda yapılan pikniğin ardından, dernek yönetimi tarafından ip atlama, halat çekme, penaltı atma gibi oyunlar oynandı. BİSADER üyeleri etkinliğin ardından Çorlu’ya döndü.
BİSADER Genel Başkanı Mehmet Cebeci, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Öncelikle derneğimizin faaliyetlerine destek veren ve böylesine güzel bir geziyi gerçekleştirebilmemiz adına bize destek veren Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan’a teşekkür ederiz. Daha önce hem Türkiye’nin çeşitli illerinde, hem de yurtdışında çeşitli geziler düzenlemiştik. Ancak Dupnisa Mağarası ziyareti bizim için bir ilk oldu. Dernek yönetimi ve üyelerimiz de bu geziden çok memnun kaldılar. Kültürel ve sosyal anlamda düzenlediğimiz bu tür etkinlikler bundan sonra da devam edecek” dedi.