info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5011
Dolar Satış
:
32.5597
Euro Alış
:
35.0933
Euro Satış
:
35.1566
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bir Umut Derneği Kurucu Başkanı Tayfun Şahin; Her Canlının Hayatı Kıymetlidir

Tekirdağ`da Bir Umut Hayvanları Koruma Derneği tarafından Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı İçin Geniş Katılımlı bir basın Toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Bir Umut Hayvanları Koruma Derneği tarafından gündeme getirilen ve meclise sunulması beklenen sokak hayvanları yasa tasarısı ile ilgili basın toplantısı,Tekirdağ'da yapıldı. Tekirdağ Bir Umut Hayvanları Koruma Derneği kurucu başkanı ve sözcüsü Tayfun Şahin, " Her canlının hayatı bizim için kıymetlidir. Fakat insanoğlu kendi ihtiyaçlarını karşılama ve haklarını savunma imkanına sahipken,maalesef sokak hayvanları bu hakka ve imkana,sahip değildir.İşte biz de burada devreye giriyoruz. Onlara bir umut olmak, soğuk hava şartlarında barınak sağlamak, aç ortamda karınlarını doyurmak, her daim kol kanat germek için çaba gösteriyoruz. Bu şartlar altında bir de yasa tasarısı gündeme geldi. Yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı konuşulurken, bir de sokak hayvanlarının uyutulacağı dedikodusu yayıldı. Biz bu tür dedikodulara ihtimal vermiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da böyle bir uygulamadan haberdar olduğuna da ihtimal vermiyoruz. Allah'ın verdiği canı, sokak hayvanı dahi olsa kimsenin almaya hakkı yoktur. Temsil ettiği siyasi parti hangisi olursa olsun, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki milletvekillerinin böyle bir düşüncede olmadığını umut ediyorum derneğimizin adında olduğu gibi, biz hep iyi şeyleri umut ediyoruz. Hayvanları ve insanları korumanın tek çaresi uyutmak değildir. Onlar görmeyene göz, eli ayağı olmayana el ve ayak, yalnız yaşayan yaşlılarımıza yoldaş, uyuşturucuyla mücadele eden kolluk kuvvetlerimize rehber, dağda koyununu otlatan çobanımıza koruyucudur. Bizim yapmamız gereken tek şey, kamu kurumları, belediyeler ve hayvan hakları dernekleri olarak el ele verip hayatımızın olmazsa olmazı bu canlılara barınak ve yiyecek sağlamaktır.

Yiyecek israfı konusunda dünya lideriyiz. O yiyecekleri poşetlere sarıp, birçok zararlı maddelerle çöpe atıp bir çok canlıyı yaralamak yerine, belediyeler bünyesinde lokantalarda belirli saatlerde toplayıp,sokak hayvanlarına tahsis edilen bir arazide bu canlılara vererek hem barınak ve güvenlik sağlamak hem de karınlarını doyurmaktır. Bunu elbirliği içinde başarabiliriz Dedi.

Bir Umut Derneği Başkanı Tekin Şahin de konuşmasında, " Her canlı bir kalp taşıyor. Bir dostunuzun kalbini bir sözle kırdığınızda dahi tekrar o kalbin dostluğunu kazanmak için canla başla uğraşıyorsunuz. Hal böyleyken,masum ve kendini savunmaktan aciz bir cana kıymak, bir kalbi durdurmak, dinen de vicdanen de kabul edilemez. Rabbim her canlıyı bir amaç doğrultusunda yaratmıştır. Allah'ın yarattığı bir canı almak yine Allah'a mahsustur. Biz, mecliste gündeme gelecek hayvanları ilgilendiren yasa tasarısında can alma gibi bir maddenin yer alacağına ihtimal vermiyoruz. Bu yasanın hayvan haklarını koruyacağına, onların barınma ve yiyecek ihtiyacını karşılayacak haklara sahip bir yasa olacağına inanıyoruz " Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin