info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Dalgıç 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü Kutladı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, bir mesaj yayınlayarak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Başkan Dalgıç yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, bir mesaj yayınlayarak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Başkan Dalgıç yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Tiyatro, toplumların kültürel gelişmelerine büyük katkısı olan, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından biridir.
Tiyatro, düşünen, sorgulayan, yaşamın getirdiği sorunlara ve gelişmelere eleştirel bir gözle bakabilen duyarlı bireyler yetiştirmenin önemli unsurlarından biridir. Bu açıdan tiyatro, toplumun aynası olma işlevi görür. İnsanın kendisini ve içinde yaşadığı toplumu tanımasına, kültürel ve toplumsal farklılıklara rağmen bireylerin birbirini anlamasına olanak sağlar. Bu anlamda tiyatro özelinden hareketle sanatı hayatımızın bir parçası olarak görmek ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak durumundayız. Tekirdağ Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Kültürel değerlerimize sahip çıktık. Bunun en güzel örneğini de Konservatuarımızı kurarak gösterdik. Kültürel etkinliklerimiz çerçevesinde halkımızı sık sık tiyatro ve tiyatro sanatçılarımızla buluşturduk. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve tiyatro sanatına gönül vermiş değerli sanatçılarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, tiyatro severleri 28 Mart Çarşamba Günü Belediye Kültür Merkezi’nde Saat 20.00’de sahnelenecek olan ‘Entrikalı Dolap Komedisi’ ve 31 Mart Cumartesi Günü Saat 14:00 ve 17:00'deki ‘Dünyanın Ortasında Bir Yer’ adlı tiyatro oyunlarımıza bütün hemşerilerimizi bekliyoruz”