info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Afetler ve Acil Durum Bilgilendirme Toplantısı NKÜ de Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Piramit salonunda Sağlık Yüksekokulu ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen Afetler ve Acil Durum Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü,Rektör Yardımcısı Prof. Adnan Orak,Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu,Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Alp,İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Erol,Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Ömeroğlu,Panelistler;Mimar Taşkın Topusal,Sosyal Çalışmacı Serap Girgin,Kimya Mühendisi Serap Dursun,Jeofizik Mühendisi Nalan Ceydilek,Kimyacı Dilber Özge,Üniversite Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerin katılımıyla başladı.İl Afet Durum Müdürü Recep Erol İdari,Teknik,Arama kadroları ile ilgili şuanda 4 Şube Müdürü İle beraber 59 Kadrolu eleman bulunduğunu 12 adet kadronun boş olduğunu yüksek meslek okullarından mezun olacaklardan Müdürlüğümüz de çalıştırılmak üzere sizleri biran evvel mezun olarak aramıza katılmanızı istiyoruz dedi.Sağlık Yüksekokulu Müdürü Recep Alp’de;Okulumuzun 9001-İSO  belgesini almış olması sizlerin ve öğretim görevlilerinin başarılarıdır,okulumuz da 4 yıl içerisinde mezun olanların mutlak surette bir yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.Özellikle İngilizce yabancı dili öğrenen sağlık görevlilerinin Türkiye dışında da iş bulmaları her zaman mümkün olduğunu anlattı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Nizamettin Şenköylü’de yaptığı konuşma da;

Bugün burada son derece önemli bir panele ev sahipliği yapmaktayız. Panelimizin konusu olan afetler toplumumuzun örgütlü biçimde hazırlıklı olması gereken en önemli sosyal ve çevresel sorunlar arasında yer almaktadır. Nitekim 17 Ağustos 1999 tarihinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu, Eskişehir ve Bursa’da etkili olan 7.4 büyüklüğündeki Marmara depremi ile 12 Kasım 1999 tarihinde Bolu’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem büyük kayıpların verilmesine neden olmuş ve Türkiye’de afet yönetimi konusunda daha iyi bir eğitim, öğretim, hazırlık ve planlamaya ihtiyacımız olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Bu ihtiyacımız çerçevesinde toplumsal bilinçlendirme kampanyalarının, seminerlerin ve farkındalık yaratacak aktivitelerin büyük önem taşıdığı şüphesizdir. Toplumumuzun olası olaylar, bunlar karşısında yapılması gerekenler, zararın en aza indirilmesi için gerekli olan uygulamalar gibi alanlarda önceden eğitilmesi ve bilgilendirilmesi afetlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesinde etkili olan unsurlar arasında yer almaktadır. Bina yapım teknolojisinden, afet sırasındaki uygulamalara, acil durum yönetiminden afet psikolojisine kadar her türlü bilgilendirme afet karşısında önemli yararlar sağlamaktadır.

Bu nedenle, toplumumuzu afetler ve acil durum yönetimi konularındaki yanlış ön yargılardan ve duygusal saplantılardan arındıracak, tutum ve davranışlarında iyi yönde köklü değişikliklere yol açabilecek bir eğitim ve öğretime ihtiyaç vardır. Bizler Namık Kemal Üniversitesi olarak vizyonumuzun en önemli bileşenlerinden olan toplumsal sorumluluk ilkesinden hareketle, bugünkü panelimiz vasıtasıyla afet konusundaki bilinçlendirme sürecine katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Böylesine önemli bir konuda görüşlerini bizlerle paylaşacak olan panelistlerimize ve panelimizin düzenlenmesine önderlik eden Sağlık Yüksekokulumuza buradan teşekkürlerimi sunuyor, panelimizin farkındalık yaratılmasına katkı sağlamasını diliyorum.