Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2 adet su kuyusunun yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu. 3 adet su kuyusunun yapımıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Söz konusu kuyuların sondaj çalışmaları tamamlanırken, koruyucu bina yapımı, su motorları, elektrik tesisatı ve şebeke bağlantı borularını kurma çalışmaları devam ediyor. Yapımı devam eden kuyuların 2 hafta içerisinde tam kapasiteyle hizmete sunulması hedefleniyor. Yeni açılan kuyular sayesinde Çorlu'nun su ihtiyacı önemli şekilde karşılanmış oldu.
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'nun su ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sarıkurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " İlçemiz genelinde zaman zaman yaşanan su kesintilerinin farkında olan yönetimimiz 13 yılı stratejik planında yeni su kuyuları açılması kararını almış ve İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak nisan ayı içerisinde yapım çalışmalarına başlanmıştır. 400 metre derinliğinde açılan bu 5 kuyunun binaları dahil maliyeti 535 bin Türk Lirasıdır. Yani bir kuyunun maliyeti 107 bin Türk Lirasıdır. Bu kuyulardan saniyede 25 litre su alınacaktır. Mevcut 32 kuyu ile birlikte aylık su üretim kapasitemiz 1 milyom 300 bin metreküpe yükselmiş olacaktır. Faturalandırılan 91 bin abonenin aylık kullandığı su miktarı 700 bin metreküp civarındadır. Görüldüğü üzere su üretim kapasitemiz kullanımın üzerindedir. Ancak altyapının eski olması nedeniyle içme suyu şebekemizde sürekli arıza vermektedir. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ekiplerimizce 2012 yılında 1.909 farklı noktada ki su arızası onarılmış olup bu günlük ortalama 6 adet arızaya denk gelmektedir. İçme ve Kullanma suyu altyapısının yenilenmesi ile ilgili İller Bankası A.Ş. ile gerekli protokoller imzalanmış 2012 yılı sonunda İller Bankasının yaptığı ihale ile ilçemizin içme ve kullanma suyu şebekesinin projelendirilmesine başlanmıştır. Projelerin tamamlanmasının ardından yapım işi için ihale çalışmalarına da başlanacaktır. Ayrıca içme ve kullanma suyu temini için kalıcı çözüm olarak ta Devlet Su İşleri ile baraj protokolü imzalanarak tahsis olunacak olan Kömürköy, Kızılağaç ve Balaban barajları için projelendirme çalışmaları DSİ tarafından devam etmektedir.
Vatandaşlarımızın onarım ve yenileme çalışmaları sırasında mağdur olmamaları için İmar Kanunu ve bağlı Yönetmelikler çerçevesinde binalarında bulunması zorunlu olan su deposu ve hidrafor sistemlerini yaptırmaları, var olup ta çalışmayanların aktif hale getirmelerini öneriyoruz."