1.Yapılan ihalede en düşük teklif veren firmaya ihale verildiğinde, KİK tarafından, bu işi alan firmaya verilmeyeceğini ön göremediniz mi ?
İhale komisyonu başkan ve üyeleri çekimser oy kullanamazlar ve verdikleri oy ve kararlardan sorumludurlar. Bu nedenle, çoğunluk görüşüne katılmayanların karşı oylarını ve gerekçesini komisyon kararına yazarak imzalamaları gerekmektedir. İhale komisyonunun eksiksiz toplanıp karar vermesi gerektiğinden, eksik üye ile ihale komisyon kararı alınamaz. Alınmış olan ilk kararda da komisyon üyeleri değerlendirmelerini yapmış 1 komisyon üyesi karşı oy kullanarak gerekçesini belirtmiştir.İhale Komisyonu görevini icra ederken ilgili kanun ve yönetmelikleri göz önüne alarak kararını vermiştir. İhale Komisyonunun Kamu İhale Kurumunun bu konuda nasıl bir karar alacağını düşünerek karar alması beklenmemelidir.
2. İlk komisyon kararında ihaleyi alan firma ile ondan sonraki teklif veren firma arasında yaklaşık 3 milyon TL fiyat farkı varken, KiK’in iptal edileceği düşünülerek ihaleyi baştan neden iptal etmediniz ?
Tekirdağ Merkez, 100. Yıl, Çınarlı, Turgut, Gündoğdu Mahallesi muhtelif sokaklarda ve Hükümet caddesi asfalt kaplama, yeni imar yolu açma ve asfalt yama yapım işi ihalesi 10.923.573,52.-TL (on milyon dokuzyüz yirmi üç bin beşyüz yetmişüç lira elli iki kuruş) yaklaşık maliyet üzerinden ihale edilmiş işin yaklaşık maliyeti hesaplanırken Karayolları birim fiyatları kullanılmıştır.
İhalemize geçerli teklif veren firmalar Demyol İnş. Turz.San. Tic.Ltd.Şti (10.490.000,00.-TL), F.Fırat KARAYILANOĞLU İnş. Müh. (10.625.999,96.-TL), Gündüz İnş. San. Tic.Ltd.Şti.-İrem İnş. (ortak girişim) (6.937.090,87.-TL) ve Kartaş İnş. Dek Nak. Gıda San. Tic.Ltd.Şti (10.188.431,40.-TL) teklif vermişlerdir.
Geçerli tekliflerin çoğunluğu 10.000.000,00.-TL üzerinde bulunmaktadır. Sınır değer altında teklif veren Gündüz İnş. San. Tic.Ltd.Şti.-İrem İnş. (ortak girişim) (6.937.090,87.-TL)’ine düşük fiyat sorgusu yapılıp ihale bu ortak girişim üzerinde bırakıldığında da en avantajlı 2. Teklif sahibi olarak Kartaş İnş. Dek Nak. Gıda San. Tic.Ltd.Şti (10.188.431,40.-TL) belirlenmiştir.
İdarelerin yaklaşık maliyetin altındaki geçerli teklifler arasından ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifi belirleme hususunda takdir yetkisi bulunmamaktadır. Bununla beraber, yaklaşık maliyetin altında ancak diğer tekliflere göre yüksek olan bir teklif sahibi ile sözleşme imzalanması kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığı anlamına gelmemektedir.
Geçersiz sayılan diğer teklifler ile geçerli ama nispeten yüksek olan bir teklif kıyaslanarak “kaynakların verimli kullanılıp kullanılmadığı” hususu hakkında bir sonuca ulaşılması mümkün görünmemektedir.
Kamu İhale Kurumu, bu ihale ile ilgili olarak “düzeltici İşlem Yapılmasına” karar vermiştir. Dolayısıyla ihale Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmemiştir.
3. 3 milyon daha düşük fiyata bu iş yapılabilecekken, Belediye Kanunu size belediyenin hak ve menfaatlerini koruma hak ve yetkisini vermişken, ihaleyi iptal edip yeni bir ihaleye çıkmayıp, ihaleyi neden onaylama yoluna gittiniz?
İhalenin iptali konusunda idarelerin takdir yetkisi bulunmakta ise de; bu yetki mutlak ve sınırsız olmayıp kamu yararı ve hizmet gerekleri ile sınırlıdır. “Kamu İhale Kanunun 5. maddesinde - İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.” Denmektedir. Elenen firmadan sonra geçerli 3 adet teklifin bulunması rekabet ortamının oluştuğunu göstermektedir. İhalemiz açık ihale olarak yapılmış olup ilk oturumu Tekirdağ yerel basınına da açık olarak yapılmış olması saydamlığı göstermektedir. Kamu İhale kurumu tarafından en düşük teklifi veren firmanın elendiği takdirde ilk komisyon kararında 2. Avantajlı teklif olarak belirtilen firmanın teklifinin reddilerek ihalenin iptal edilmesi durumunda eşit muamele ve güvenilirlik ilkelerine aykırı hareket edilmiş olunacaktı. Yaklaşık maliyetin altında ancak diğer tekliflere göre yüksek olan bir teklif sahibi ile sözleşme imzalanması kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığı anlamına gelmemektedir. Yukarıda açıklanan nedenlerle Kanunun temel ilkeleri de göz önünde bulundurularak ihale sonuçlandırılmıştır.
İhaleye çıkılmadan önce yetkili kamu kurumları tarafından her yıl ilan edilen birim fiyatlar esas alınarak yaklaşık maliyet hesaplanmıştır. Bu yaklaşık maliyetin altındaki teklif fiyatları uygun tekliftir. Bu nedenle kanun koyucu, Kamu İhale Kurumunun belirlediği esaslar çerçevesinde aşırı düşük tekliflerin sorgulanmasına hükmetmiştir. Ayrıca kanun, ihalenin en düşük teklifi veren istekliye değil, Ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren istekliye verilmesini hükme bağlamıştır. İhale sürecinin sonunda Kamu İhale Kurumu itirazen şikayet baş vurusu üzerine yaptığı incelemede, düşük teklifi veren firmanın savunmasının yeterli görülmeyerek ihaleden elenmesine ve bundan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak devam ettirilmesine karar vermiştir. İdaremiz 56.ncı madde hükmü gereği bu kararı yerine getirmek zorunda olup gereğini yapmıştır.
4. İş acil ise Belediyenin asfalt plent, makine, ekipman ve personeli varken neden ihaleye çıktınız?
İhale konusu iş, sadece bir cadde veya sokağın asfaltlanması işi olmayıp belediyemiz sınırları içerisindeki bir çok mahalleyi kapsamakta, ihale dosyası içerisinde ayrıca yeni yolların açılmasını, alt temel yapılmasını, bordür ve yağmur oluğu döşenmesini, alt yapı ile alakalı bacaların yükseltilmesini içeren kapsamlı iş kalemleri mevcuttur.Bu kapsamlı projenin Belediyemiz araç gereç ve personeli ile yapılması mümkün değildir. Ayrıca 8 cm kalınlığında asfalt binder malzemenin serilmesi, sıkıştırılması işi Belediyemiz imkanları ile yapıldığında 1 tonu 220 TL.’ye mal olmakta iken Yüksek olarak kabul edilen teklifi veren firmanın teklif mektubunda bu iş kaleminin belediyemize maliyeti 177 TL/Ton olarak verilmiştir. Bu nedenle ihale dokümanında belirtilen işlerin yapılması için ihaleye çıkılmıştır.
5. Asfalt makinası plentirantabıl değil diyorsanız Tekirdağ’a yakın asfalt plentleri var. Buralardan neden sadece asfalt alım ihalesi yapıp, uygulamayı belediye imkanları ile yapmadınız ? 4.ncü maddede de belirtildiği gibi iş sadece afsalt serilmesi işi değildir. Kaldı ki Tekirdağ’a yakın afsaltplentlerinden alım yapılması da 4734 sayılı Kamu İhale kanunu gereği Açık İhale yöntemi ile yapılacaktır. Ayrıca İhaleye Tekirdağ dışından firmaların katılmasının engellenmesi kanunun 5.nci maddesinde belirlenen ilkelere aykırıdır ve mümkün değildir.
6. Asfalt işini hangi sokak ve caddelerde yapmayı planlıyorsunuz? Yapılması düşünülenler arasında Muratlı caddesi var mı ?
İhalenin konusu iş sadece asfalt serilmesi işi olmayıp, 100. Yıl Mahallesi, Çınarlı mahallesi, Turgut Mahallesi, Gündoğdu Mah ve Hükümet caddesinde Yeni yollar açılması, alt temel yapılması asfalt serilmesi, bordür ve yağmur oluğu döşenmesi işi yapılacaktır. Muratlı caddesine asfalt serilmesi işi de bu ihale kapsamındadır.
7. İhale komisyonu bu ihaleyi ilk karar verdiğinde ve KİK kararından sonraki ikinci Toplantısın da, oy birliği ile mi, yoksa oy çokluğu ile mi onaylamıştır ?
İhale komisyonunun Tekirdağ Merkez, 100. Yıl, Çınarlı, Turgut, Gündoğdu Mahallesi muhtelif sokaklarda ve Hükümet caddesi asfalt kaplama, yeni imar yolu açma ve asfalt yama yapım işi ihalesi ile ilgili 3 adet komisyon kararı bulunmaktadır. 1 nolu komisyon kararı verilmiş olan tüm tekliflerin değerlendirilmesi sınır değer tespit edilmesi ve sınır değerin altında teklif veren isteklilere düşük fiyat sorgusu yapılması yönünde olup oy birliği ile karar alınmıştır. 2 Nolu komisyon kararında düşük fiyat sorgusu uygun bulunarak ihalenin Gündüz İnş. San. Tic.Ltd.Şti.-İrem İnş. (ortak girişim) uhdesinde kalması yönünde olup 1 komisyon üyesi karara katılmayarak şerh düşmüş ve komisyon kararı oy çokluğu ile alınmıştır. 3 Nolu komisyon kararı Kamu İhale Kurumunun 05.09.2012 tarih ve 2012/UY.III-3486 sayılı kararına istinaden Gündüz İnş. San. Tic.Ltd.Şti.-İrem İnş. (ortak girişim)’in vermiş olduğu düşük fiyat sorgusunun Kamu İhale Genel Tebliğine uygun olmadığından elenmesine karar verilerek bundan sonraki işlemleri mevzuata uygun olarak yeniden düzenlenmesi kararına istinaden alınmış olup 1 komisyon üyesinin karşı oy kullanması ile oy çokluğu ile Kartaş İnş. Dek Nak. Gıda San. Tic.Ltd.Şti (10.188.431,40.-TL) uhdesinde kalmasına karar verilmiştir.
İhale Komisyonu ilk kararını oy çokluğu ile almış, 1 üye muhalefet şerhi düşmüştür. Aynı şekilde Kamu İhale Kurumu Kararından sonraki düzeltici işlem kararı da oy çokluğu ile alınmış, 1 üye muhalefet şerhi düşmüştür.
8. İşin başlanma ve bitiş tarihi nedir?
İşin Başlama tarihi: Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içersinde işe başlama yapılacak işin toplam süresi 540 (beşyüzkırk) gündür.
Sonuç olarak İdari şartnamenin “Ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenmesi” başlıklı 35.1 maddesinde “Bu ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif , teklif edilen fiyatların en düşük olanıdır” düzenlemesine yer verilmiştir.
Buradan da anlaşılacağı üzere ; en düşük teklifi veren isteklinin düşük fiyat sorgusunun Kamu İhale Genel Tebliğine uygun olarak verilmediğinin anlaşılması durumunda teklifinin değerlendirme dışı kalması durumunda ihalenin iptal edilmeyerek geçerli teklifler üzerinden değerlendirme yapılması gerekmektedir. Aksi durumlarda ihalelerinin sonuçlandırılması mümkün bulunmamaktadır. İhalenin iptal edilerek yeniden ihale açılması durumunda gelecek tekliflerin düşük olacağı garantisi bulunmamaktadır.
İş, yıllara sari iş olup sözleşmenin süresi imzalanmasından sonra başlayacak ve 31.12.2013 tarihinde bitecektir. Ancak hava koşullarının uygun olması halinde işin daha önce de tamamlanması mümkündür.
9. Yaptığınız basın açıklamalarında Kamu İhale Kurumu (KİK)’nu belediyenin ve belediye başkanının üzerinde göstermeye çalıştınız. Bunun sebebi bazı şeylerin alt yapısını oluşturmak mıdır?
Kamu İhale Kurumu 4734 sayılı kanunun 53 ve 54.ncü maddesinde yapılan düzenleme doğrultusunda karar almaktadır. Aynı kanunun 56.ncı maddesinin son paragrafı ile de İdareler hukuki durumda değişiklik yaratan Kurul kararlarının gerektirdiği işlemleri ivedilikle yerine getirmek zorunda kılınmıştır. Bu nedenle yapılan basın açıklamasında Kanunun amil hükümleri hatırlatılmıştır. Tüm kurumlar gibi belediyemiz de Kamu İhale Kanununa tabi olarak işlemi gerçekleştirmektedir.
10. Muratlı Caddesi ve başka güzergahlarla ilgili olarak son günlerde kısaca Asfalt ihalesi olarak tanımlanan ve kamuoyunun da yakinen takip ettiği ihalede yapılacak işlerin ortalama 7.000.000.- TL civarında mal edilebileceği gerçeği ortaya çıktığı halde Belediyenin bu işler için 3.500.000.- TL daha pahalıya mal olacak şekilde sonuçlandırarak Mali sıkıntı içerisindeki Belediyemizin mali yükünü artırdığı gibi kamu kaynaklarını da etkin ve verimli kullanmadığı, kaynak israfına yol açtığı görülmüştür. Belediyenin bu ihale sürecinde ortalama 3.500.000. TL’lik bir bedel üstlenmesinin önüne neden geçilememiştir?
Söz konusu ihalede Birim Fiyat Sözleşme imzalanacak olup İhalenin yaklaşık maliyeti Karayolları Genel Müdürlüğünün açıklamış olduğu birim fiyat tarifleri kullanılarak bu kurum tarafından ilan edilen değerler üzerinden hesaplanmıştır. Bu hesaplamalar neticesinde ihale konusu işin yaklaşık maliyeti 10.953.579,83Tl. olarak belirlenmiş olup ihaleye katılan firmaların teklif ettiği fiyatlar bu değerin altında çıkmıştır. Ayrıca kaynakların etkin ve verimli kullanılması, Kentin ihtiyacı olan hizmetlerin kısa sürede, kaliteli ve standartlara uygun olarak verilmesi ile açıklanabilir.
Söz konusu ihale birim fiyat ihale olup, kaynakların etkin ve verimli olarak kullanılmasının tespiti yapılırken, birim fiyatlar üzerinden rakamsal kıyaslamanın yapılması, yerine getirilen hizmetlerin kalite standartlarının teknik şartnamede nasıl belirtildiğine bakılması gerekmektedir. İhale dokümanı hazırlanırken Uluslararası standartları göz önüne alarak Karayolları Genel Müdürlüğünce belirlenen kıstaslar dikkate alınarak teknik şartnamemiz hazırlanmıştır. Belediyemiz tarafından alınan ilk karara karşı Kamu İhale Kurumuna yapılan itiraz neticesinde Kamu İhale Kurumu tarafından düzeltici işlem yapılmasına ve işlemlerin bundan sonraki kısımlarının mevzuata uygun şekilde devam ettirilmesine karar verilmiş olup, 03.01.2009 tarih ve 27099 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İhalelere Yönelik Başvurular hakkında Yönetmeliğin 23.ncü maddesinin 1.nci paragrafı gereği Kamu İhale Kurumunun almış olduğu karar uygulanmıştır.
11.Bu konuda ortalama 3.500.000.- TL civarındaki bir kaybın önlenmesi için Belediye Yönetimine çağrı yapıldığı halde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 39. ve bu kanuna bağlı Yapım İşleri Yönetmeliğinin 66/3. maddeleri gereği neden işlem yapılmamıştır?
İhale Komisyonu 2 nolu kararı ile ihalenin 6.937.090,87TL. ile en düşük teklifi veren Gündüz İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.- İrem İnş. Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı firmasının teklifini ekonomik açıdan en avantajlı teklif olarak belirlemiş, ihale yetkilisi de bu kararı onaylayarak ihaleyi iptal etmemiş, ekonomik açıdan en avantajlı 2.nci teklif sahibi firma önce idaremize itiraz etmiş, ihale yetkilisi itirazı reddetmiştir. Ancak aynı firma yasal hakkını kullanarak Kamu İhale Kurumuna İtirazen Şikayet Başvurusunda bulunmuş ve kurum bu başvuru üzerine bir karar almıştır. İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 23.nci maddesinin 1.nci paragrafında belirtilen hüküm ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 56ncı maddesinin son paragrafı gereği İhale Komisyonu 3 nolu kararı ile bu kararı uygulamıştır. Aksi Halde aynı maddenin 3.ncü paragrafı gereği kararı uygulamayanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması yolu açıktır. Bu durum hukuki bir süreçtir. 4734 sayılı Kamu İhale kanununun 57.nci maddesi gereği Kamu İhale Kurumunun kararlarına karşı Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerine dava açılabilmektedir. Başkanlığımız, kanun, tüzük ve yönetmeliklerle yetkilendirilmiş birim ve kurulların aynı kanun tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda almış oldukları kararlara müdahale etmemekte, kanun, tüzük ve yönetmeliklere saygılı yaklaşmaktadır. Bu nedenle bu güne kadar olduğu gibi bu ihalede de taraf olmamış, kanun, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde sürecin tamamlanmasını beklemeyi uygun görmüştür.
12. Belediye kanununun Belediye Başkanının görev ve yetkilerinin düzenlendiği 38. maddesinin (a) bendinde; Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumak olduğu halde bu ihalede neden gereğini yapmamıştır?
Belediyemizin tüm birimlerinin her türlü faaliyetleri Başkanlık Makamı tarafından titizlikle takip edilmektedir. Bu ihalede de birimler tarafından yapılan işlemler takip edilmekte olup hukuki kurallar dahilinde yapılması temin edilmektedir. Her zaman her durumda Tekirdağ halkının ve Tekirdağ belediyesinin menfaatleri ön planda olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.
13. Belediye Meclisinin 04.07.2012 tarih 667 sayılı kararı ile 4.500.000.-TL İller Bankasından kredi kullanılmasına oy çokluğu ile karar verilmiş olması Belediyenin mali yönden sıkıntı içerisinde olduğunun açık bir delili olduğu halde bu ihale ile ortalama 3.500.000.- TL’lik bir kaybın önlenmesi için neden tedbir alınmamıştır? Tekirdağ belediyesinin borçlarıyla ilgili olarak kamuoyundaki spekulasyonları gidermek için verilen önergeyle aşağıdaki hususların cevaplandırılması istenilmiştir. 29.Mart 2009 tarihi itibariyle Tekirdağ Belediyesinin BORC miktarı ne kadardı? 03.10.2012 tarihi itibariyle Tekirdağ Belediyesinin BORÇ miktarı ne kadar? Yapılandırma dolayısıyla BORÇ miktarı ne kadar azaldı? 29.03.2009-03.10.2012 tarihleri arasında İller Bankasından ve Diğer Bankalardan ne kadar kredi kullandınız? son günlerde Tekirdağ belediyesinin altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak birbiriyle çelişkili açıklamalara netlik kazandırmak ve halkımızı doğru bilgilendirmek adına verilen önergeyle aşağıdaki hususların cevaplandırılması istenilmiştir
29 Mart 2009 tarihi itibariyle; resmi kurumlara 56.243.464,54TL, özel firma ve kişilere 7.688.086,08TL toplam 63.931.550,62TL borç olup, bu tarihten itibaren önceki dönemin bitirilen işlerine ait 3.722.460,07TL ile birlikte 67.654.010,69TL borç devri yapılmıştır.
Zamanın da yapılmamış bir çok işin sonradan gelen yükümlülükleri de bu miktar dışındadır. Muratlı ve Çorlu’dan gelen su borularının arazilerinin kamulaştırılması ve bu kamulaştırmaların ödemeleri gibi çok sayıda yapılmayan işlerde Başkanlığımız döneminde yapılmıştır. Hukuki düzenlemeler yapılmış ve ödemeler tamamlanmıştır. Yine göreve geldiğimizde ödenmemiş işçi ikramiyeleri, fazla mesailer, emekli olanların emekli ikramiyeleri gibi çok sayıda dönemimiz de ödemeleri yapılan işlemler bu tutarların dışındadır. Bu örnekleri sayfalarca yazacak kadar arttırabiliriz. Tekirdağ’ımız artık büyük ve alt yapısı tamamlanmakta olan bir şehirdir. Dolasıyla görevi devraldığımızda 46.000.000.-TL olan bütçe 100.000.000.-TL’lere ulaşmıştır. Daha da büyük rakamlar telaffuz edilecektir.
03 Ekim 2012 tarihi itibariyle resmi kurumlara olan borç 93.455.462,26TL (Banka kredileri dahil), özel firma ve kişilere olan borçlar 12.252.439,94TL toplam 105.707.902,20TL’dir. Resmi kurumlara ait borçların içinde yer alan kredilerden 8.754.627,34TL’si kamulaştırma kredisi olup bu borçlanma ile belediye yer satın alarak gayrimenkullerinde artış sağlamıştır. Bu dönem içinde emekliye ayrılan işçilerin mağduriyetinin giderilmesi ve emeklilik ikramiyelerinin zamanında ve çabuk ödenmesi amacıyla; İller Bankasından 1.180.541,20TL kıdem tazminatı kredisi kullanılarak ilgililerin hesaplarına defaten ödenmiştir. (Kıdem tazminatı kredisi resmi kurumlara ait borçlara dahil edilmiştir.)
6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili kanun 13/02/2011 tarihinde yürürlüğe girmiş ve hemen akabinde Belediyemizin resmi kurumlara olan borçları yapılandırılmıştır. Yapılandırma döneminde Belediyemizin 10.472.417,55TL borcunda azalış meydana gelmiştir.
-
İller Bankası Kredileri : 9.935.184,54TL
-
Diğer Bankalar : 32.050.000,00TL
olup toplam krediler 41.985.198,54TL’dir.
Yatırım ve hizmetlerin hayata geçirilmesi için kredi kullanılmasının Belediyemizin Mali yönden sıkıntı içerisinde olması sonucunun çıkartılması mümkün değildir. Belediyemizin ödemelerinde herhangi bir sıkıntı yoktur.
Büyük ve kapsamlı yatırımların hayata geçirilmesi noktasında tüm devlet kurumlarında olduğu gibi belediyemiz tarafından da kredi kullanılması doğaldır. Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Mali Yıl Bütçesi ve bu bütçe içerisinde konulan ödenekler dahilinde harcamalar yapılmaktadır.
Bütçe Tekniği nedeniyle Gider Bütçesini karşılayacak Gelir kaynakları mevcut olup, mali yıl bütçesinde bu kaynaklar gösterilmektedir. Bu nedenle söz konusu ihale içinde yeterli ödenek bütçemizde mevcuttur.
14.Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar hangi mahallede ne kadar yeni kanalizasyon hattı döşedi?
15. Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar hangi mahallede ne kadar kanalizasyon hattı yeniledi?
16.Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar hangi mahallede ne kadar yeni su hattı döşedi?
17.Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar hangi mahallede ne kadar su hattını yeniledi?
18. Belediye Başkanına yurtiçi ve yurtdışı görevlendirmelerinde ödenen harcırahın ne kadar olduğu,
6245 sayılı harcırah kanununa göre 2009-2012 yılları arasında Belediye Başkanının 101 gün yurtiçi görevlendirmelerinde toplam 2.446,95 TL harcırah ödenmiştir. Belediye Başkanı yurtiçi görevlendirmelerin çoğunda harcırah almamıştır. Yurtdışı görevlendirmelerde ise 65 gün, toplam 22.166,32TL harcırah ödemesi yapılmıştır.
Belediye Başkanlığı aynı zamanda yut içi ve yurt dışında temsil makamıdır. 3,5 yıl boyunca Tekirdağ’ımız hiç olmadığı kadar tanınan hale gelmiştir. Gerek Türkiye’de, gerekse Avrupa’da bir çok toplantıda Tekirdağ’ımız başarı ile temsil edilmiştir.
19. Makamından ayrı olduğu dönemlerde vekalet görevini yürüten Başkan vekiline bugüne kadar ödenen ücret tutarı sorulmaktadır.
Belediye Başkanı izinlerini özellikle hafta sonlarında kullanmış olup, görevli ve izinli olduğu dönemlerde yerine başkan vekilliği görevini yürüten başkan vekiline 48.896,53TL vekalet ücreti ödenmiştir