info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı kapılarını 8. kez Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açtı. 04-06 Eylül tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açık olacak

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na bölgemizden birçok firma katılarak stant açarken; Çerkezköy Belediyesi de fuara bir stant açarak katıldı. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılışına Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Samir Šibonjić, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda işadamı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılışında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek birer konuşma yaparak, fuarın bölgemiz için hayırlı olması temennisinde bulundular ve katkıda bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür ettiler.,

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı‘nın açılışında konuşan Belediye Başkanımız Vahap Akay, fuarın bu yıl 8.’sinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Ne Çerkezköy 8 yıl evvelki Çerkezköy ne de Endüstriyel Fuarımız 8 yıl önceki fuarımız. Çerkezköy’ün gelişmesine paralel olarak, Çerkezköy’ün sanayisinin de büyümesini fuarımız ile beraber görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çerkezköy sınırları içerisinde 3 tane Organize Sanayi Bölgesi ile beraber sanayi ile büyümüş, sanayi ile yetişmiş bir emeğin kenti Çerkezköy var” dedi.

“Bu büyüme ile beraber biz ‘Ne olursa olsun sanayi ile buluşalım yaklaşımı içerisinde değiliz” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, Türkiye’de örnek sanayi bölgelerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin vizyonunu bölgemizin tamamında ve yurt genelinde de görmek istediklerini ifade etti. ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin’in bölge için başta su olmak üzere çevreye verdiği olumsuzluklara da dikkat çektiğini kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Buna paralel olarak bu büyümeyi hem çevresel etkilerle hem hali hazır imar planımızla, insan kaynağımızla birlikte düşünerek Çerkezköy’ün bundan sonraki sanayi büyümesini değerlendirmek ve planlamak durumundayız” diye konuştu.

Her yıl fuar açılışında yaptığı hatırlatmayı kendine görev addettiğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Hepinizin bildiği gibi Çerkezköy sanayicileri ile gurur duyan, büyümesi ile gurur duyan bir şehir. Yıllık nüfus artışı Tekirdağ genelinde %2.5’larda iken bizim bölgemizde %7’lerde. Bizler, yerel yöneticiler olarak bu sınırlarda insan kaynağını kullanan, bu topraklarda üretimine devam eden sanayi kuruluşlarının katma değer vergilerinin de bu sınırlarda kalmasını talep ediyoruz. Çerkezköy Endüstriyel Fuarlarında 7 yıldır bu cümleyi kuruyor ve gündeme getiriyorum. Geçtiğimiz yıllarda yaptığım konuşmalardan sonra bu konuda hazırlık olduğunu söyleyen milletvekillerimiz olmuştu. Umut ediyorum Tekirdağ’ın hakkını, hukukunu korumak anlamında bu dönem milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bu topraklarda yaşayan, görev alan herkes bu konuya hassasiyet ile bakar. Bu topraklardaki sanayileşmenin, üretimin, kazancın bu topraklara geri dönmesi adına mücadele ederiz. Ben bu duygular ile Çerkezköy Endüstriyel Fuarımızın katılımcılara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni iş birliklerine ve ticaret hacminin artmasına yol açmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından ünlü keman sanatçısı Canan Adrenson mini bir konser verdi. Konserin sonunda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından Canan Anderson’a çiçek verildi. Ardından vergi sıralamasında yer alan bölgemiz firmalarına ödülleri verildikten sonra Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi ve sanayi kuruluşları ile KOBİ’lerin stantları gezildi.

Kaynak : Murat Ürtekin