info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da 4.5`lik Deprem

Marmara Denizi’nde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Marmara Denizi’nde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 15.13'te yerin 15 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Tekirdağ ve İstanbul'da da hissedildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ 4.5 OLARAK AÇIKLADI

Marmara Denizi'nde saat 15.13'te yerin 15.4 km derinliğinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem, Tekirdağ ve İstanbul'da hissedildi.

TEKİRDAĞ'DA DA HİSSEDİLDİ

25 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen deprem Tekirdağ ve ilçelerinde hissedilirken, korkuya yol açtı. Özellikle Şarköy, Süleymanpaşa ve Marmara Ereğlisi gibi ilçelerde vatandaşların sokaklara çıktıkları kaydedildi.

AFAD 3.9 OLARAK AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan son dakika bilgisine göre Marmara Denizi’nde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

KANDİLLİ RASATHANESİ ŞARKÖY OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise 15.13'te meydana gelen depremin merkezinin Şarköy ve şiddetinin 4.2 olarak açıkladı.

İSTANBUL, TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE VE BURSA'DA HİSSEDİLDİ

Marmara Denizi'nin Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında meydana gelen 3,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Tekirdağ ve ilçelerinde hissedildi.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA PROFESÖRLERİN TEKİRDAĞ'DA DEPREM OLABİLİR AÇIKLAMASI KORKUTMUŞTU

YILDIZ Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara'da 10 yıl  içerisinde 7'den büyük bir deprem olabilir. En kötü senaryo ise 7.7, büyüklüğünde bir deprem. 7.7. büyüklüğü ne demek biliyor musunuz .Yaklaşık üç tane Kocaeli depremi aynı anda olması. Marmara'nın çevresindeki  13 il bundan etkilenebilir" dedi.

BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR Mİ?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu İlçesi Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği, 'Deprem ve Şehir Afetleri' konulu panele katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, Marmara Bölgesi'nde 10 yıl içinde büyük bir deprem beklediğini söyledi. Ersoy, "7.7 depreminin hakikaten dikkate alınması gerekir. 

Niye 7.7? Çünkü 7.7 depremini 1509 yılında yaşamışız. Biz isteriz ki, deprem dalgalarını yerin içinden geçsin gitsin, hızlı geçerse işimize gelir. 

Hiç tutunmaz ama gevşek sulu bir zeminde geçemez takılır o zaman dalgalar büyümeye başlar. Dalgalar büyüdükçe binaya aktardığı yükler artar ve bu da binanın daha çok sallanmasına zarar görmesine yıkılması anlamına gelir" dedi.