info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy Bağ Bozumu Şenliği Büyük İlgi Gördü

Şarköy Belediyesi tarafından hazırlanan Bağ Bozumu Şenliği 31 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

Şarköy’ümüzün bereketli topraklarında yetişen üzümlerin hasadı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun muhteşem gösterisi eşliğinde sepetlere dolduruldu. Kesilen üzümler eşeklere yüklenerek nostalji treni ve bando korteji eşliğinde Mürefte sokaklarında harika görüntülere sahne oldu. Mürefte sahil alanında Bağ Bozumu Şenliği için kurulan yiyecek, içecek ,hediyelik eşya standlarından geçerek ilerleyen kortej vatandaşlar tarafından büyük ilgi topladı. Eşekler ile taşınan üzümler Kutman Üzüm İşleme Tesisleri’ne götürülerek ziyaret gerçekleştirildi. Şarköy’ün geleneksel lezzetlerini Bağ Bozumu Atölyeleri’nde emektar kadınlarımızın yaptığı pekmez, bulama ve üzüm suyunun eşsiz tatları ile buluşuldu.

Akşam saaatlerinde Levent OLGUN ve Ebru KESKİN konseri ile müzik ve eğlence dolu bir gece ile şenliğin ilk günü sona erdi. Bağ Bozumu Şenliği’nin ikinci gününde Mürefte Kazım Dirik Parkı’nda düzenlenen “Üzüm,Turizm ve Ekonomi Paneli’nde” Üzüm İşleme Tesisi sahibi Mesut AKER ile üzümün turizm ve ekonomiye katkıları konuşuldu. MasterChef Araz AKNAM’ın şefliğinde düzenlenen “Sirke Yapımı ve Fermantasyon Teknikleri” atölyesinde bilgilendirici bir panel gerçekleştirildi. Şenliğin iki günü de devam eden Resim Çalıştayı ile ressamlar “Bağ Bozumu Hatırası” görseli oluşturarak şenliği ölümsüzleştirdiler. “En Güzel Üzüm Salkımı Yarışması’nda” kıymetli üreticilerimiz tarafından yetiştirilerek jüri üyelerine sunulan üzümler renk, koku ve görünüm olarak değerlendirildi.

En çok göz kamaştıran üzüm salkımlarının üreticilerine ödülleri takdim edildi. “Üzüm Ezme Yarışması” ile eğlenceli anlara tanık olundu. Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bandosu, Sevtuğ KASAPBAŞOĞLU sunumu, şarkıları ve RETROBÜS konseri ile son bulan Bağ Bozumu Şenliği’nin geleneksel hale getirilerek değerlerimizin korunacağı ifade edildi. Belediye Başkanı Alpay VAR “Bağ Bozumu Şenliği sadece bir hasat dönemi değil, aynı zamanda birliğimizi, beraberliğimizi ve kültürümüzü yaşattığımız bir gelenektir. Şenliğimiz boyunca kıymetli topraklarımızın bereketini kutladık, emek veren, çalışan herkesin alın terine sonsuz saygımızı sunduk. Birbirinden değerli ,sanatçılarımızın şarkılarıyla, hep birlikte söylediğimiz türkülerle ve birbirinden çeşitli etkinliklerle unutulmayacak anılar biriktirdik, meydanları doldurduk. Değerli hemşehrilerimizle bu keyifli anları paylaşmak, Şarköy’ümüzün kültürel zenginliğini daha da ileriye taşımak bizler için büyük bir mutluluk.

Şenliğimize ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür ediyor, gelecek yıl şenliğimizde görüşmek dileğiyle” dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin