info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8895
Dolar Satış
:
33.9506
Euro Alış
:
37.6852
Euro Satış
:
37.7531
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç MÜSİAD dan İsraile Karşı Ekonomi Hamlesi

Tekirdağ Genç MÜSİAD yönetimi,son dönemde İsrail`in Filistin halkına yaptığı zulme karşılık olarak İsrail ürünlerinin boykotuna yönelik başlatılan eyleme farklı bir boyut getirdi.

Türkiye'de İsrail ürünlerinin boykotuyla birlikte ekonomik pazar sıkıntısını gidermek için 100'ün üzerinde firmayı Çorlu'da bir araya getirerek, "tanı,tanıştır,ticaret yap" sloganıyla bir konsorsiyum olma atağını başlatan Genç MÜSİAD Başkanı Cihan Karaca, " Bizler, Genç MÜSİAD olarak, yerli sernayenin MÜSİAD çatısı altında helal dairede güçlenmesi, katma değerli markaların oluşturulması adına çalışıyoruz. Bu amaçla, "tanı,tanıştır,ticaret yap " adlı bu projeyle,100'ün üzerinde firmayı bir araya getirerek, Filistin halkına zulmeden İsrail'in tekelci ekonomisine alternatif oluşturmayı hedefliyoruz. Bu tarz etkinliklerle bir araya gelerek öncelikle yakınlaşmayı akabinde ticaret yapmayı en nihai hedefle de ortaklıklar kurmayı hedefliyoruz. Bugün Filistin topraklarındaki zulüm hepimizin malumudur. İsrail mezaliminin fütursuzca saldırılarının arkasında ekonomik gücü de başlıca rol oynamaktadır. Bizlere düşen görev ise attığımız sloganlar ve sosyal medya duyarı dışında nitelikli eylemleri hayata geçirmektir. Öyle ki bu programlar samimiyetimizi, arttıracak, oluşan güven ortamı ile müşterek ticari yatırımların da önü açılacaktır. Çok değil birkaç kuşak sonra ise küresel marjalar güçlü sermayeler ile Dünya'ya müspet manada yön verebilecemizi umuyoruz " Dedi.

İsrail'in Şiddet ve tekelci yaklaşımla Dünya'da söz sahibi olmaya çalıştığını ve MÜSİAD olarak bu tekelci zihniyete son vermeyi hedefle dillerini vurgulayan MÜSİAD Tekirdağ şube Başkanı Ramazan Doğan, MÜSİAD’ın en büyük ve en önemli projesinin Genç MÜSİAD olduğunu beyan etmek isterim. Geleceğin iş insanlarını, MÜSİAD üyelerini ve MÜSİAD Başkanlarını yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olunan değer ve tecrübeleri gençlerle paylaşmak gayesindeyiz. MÜSİAD olarak, Gençlik olmadan ilerlemenin mümkün olmadığının altını hep çiziyoruz.

Bugünün genç girişimcilerinin; yarınımızın yatırım, istihdam ve üretim gücü olduğunu unutmamalıyız. Bizler, Genç MÜSİAD’la, bugünkü programlar gibi çeşitli faaliyetlerle binlerce gencimizi iş insanları ile tanıştırıyor, gençlerimizi Genç MÜSİAD çatısı altında toplayarak onlara iş potansiyellerini arttıracak imkanlar sunuyoruz. Ve İş dünyasına hazırlıyoruz. Bugün Gençlerimizin vesilesi ile düzenlenen bu programda, 100’ün üzerinde firmanın tanışması, bölgedeki ticaret hacminin arttırılması hedeflenmektedir. Gençlerimizin bölgemizde söz sahibi olup, böylesine güzel organizasyonlarda insiyatif almasından dolayı mutluluk duyuyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu konuda MÜSİAD Tekirdağ Başkanı olarak şahsım, yönetim kurulum ve üyelerim adına her daim gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.Burada bir araya gelen 100'ün üzerinde genç girişimci firma yöneticileri ile Türkiye kısa zamanda Dünya piyasasında hak ettiği yere gelecek ve Türk Dünyası uluslararası piyasada zirvede yerini alacaktır Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin