info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.9766
Dolar Satış
:
34.0379
Euro Alış
:
37.9182
Euro Satış
:
37.9865
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Refah Partisinde Neler Oluyor?

2024 yerel seçimleri sürpriz bir sonuçla biterken,CHP`NİN yanı sıra Yeniden Refah Partisinin büyük bir ivme yakalaması, sürpriz in de ötesine geçti.

Halkın yaşadığı ekonomik zorluklar, asgari ücret ve emeklilere verilmeyen zamlar, seçmeni yeni bir merkez sağ arayışına itti. Radikal sağ seçmen, Ak Partideki düşüşün ardından sağ parti arayışındaki rotayı, ülkenin en verimli dönemini yaşadığı Necmettin Erbakan'ın oğlunun başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisinden yana kullanmayı tercih etti.

Önümüzdeki ilk seçimde %17-18 oranında oy alması beklenen Yeniden Refah Partisi,görünen o ki il ve ilçe başkanlıkları, belediye başkanlıkları ve milletvekili atamalarındaki ben-merkezci uygulamayla hüsrana uğrayacak gibi görünüyor. Bunun en büyük hezimetini de Tekirdağ'da yaşayacak. Yerel seçim sürecinde ekibiyle birlikte disiplinli, sistematik,samimi, halkla iç içe çalışan Süleymanpaşa Belediye Başkan adayının il başkanlığına kesin gözüyle bakılırken, sahada emeği yok sayılan Ali Rıza Özen yerine, sahada hiçbir aktivitesi görülmeyen Tuncay Çakır'ın tepeden inme başkanlığa getirilmesi, genel merkezin Tekirdağ teşkilatını ve ilçe başkanını yok saydığı anlamına gelirken, bu kararın parti içinde çok sayıda küskünün oluşacağının, diğer ilçelerde de sıkıntıların ve istifaların olacağı izlenimini doğuruyor.

Ak Parti Bunu Yaşamıştı Sıra Refahta

Daha önce de Ak partide Süleymanpaşa'da 11 aday adayı varken tepeden atama sebebiyle 12-0 hezimeti yaşanırken, bu seçimde de Tekin Yenigün'e aday ol derken tepeden atama yapılması, girdiği tüm adaylıklarda hüsrana uğrayan bir adayın bir metropol şehri olan Çorlu'dan aday gösterilmesi son yerel seçimde hayal kırıklığı yarattı.Yeniden Refah Partisi de Ali Rıza Özen gibi vizyonu ve misyonu güçlü bir adayı harcamanın bedelini hüsranla ödeyecek gibi görünüyor.

Bu çalkantının önümüzdeki günlerde gün yüzüne çıkacağı konuşuluyor. Yeniden Refah Partisi seçmeni soruyor;" Biz hizmete mi tepeden yönetilmeye mi oy verdik?"

Kaynak : Murat Ürtekin