info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Koruyucu Aileler ve Çocuklar Şenlikte Doyasıya Eğlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın Tekirdağ Valisi olduğu dönemde hayata geçirdiği Koruyucu Aile sayısı 155`e ulaştı.

Tekirdağ Valiliği,Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Kaymakamlığı tarafından, bu ailelere teşekkür etmek ve hem koruyucu ailelerinin hem de çocukların keyifli bir gün geçirmeleri sağlamak amacıyla Tekirdağ Kent Ormanında düzenlenen şenlikte aileler doyasıya eğlendi. Bu tür sayısız başarılı projeye imza atan Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Özdemir koruyucu ailelere hitaben yaptığı konuşmada, "Aile Bakanlığı olarak dezavantajlı grupların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yaşlılarımıza, engellilerimize,çocuklarımıza,kadınlarımıza yardımcı olmaya, onlara kol kanat germeye, devletin şefkat eli olmaya gayret ediyoruz. Koruyucu ailenin önemini sizler çok iyi olarak biliyorsunuz ve özümsediniz. Bakanlık olarak yaygınlaştırılması, farkındalık oluşturulması amacıyla birçok çalışmaya imza attık. İlimizde düzenlenen konserlerde, bilboarflarda,medyada ve sosyal medyada bu hizmetin duyurulması adına birçok çalışmayı hayata geçirdik. Sizler çok güzel ve ulvi bir iş yapıyorsunuz. Bizim Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak bir sloganımız var. Bazı çocuklar annelerinin karnından bazıları kalplerinden doğar diyoruz. Sizler Dünya kadar büyük kalplerinizle bu çocuklara kol kanat gerdiniz. Onların hayallerini gerçekleştirmeyi kendinize vazife edindiniz. Sizleri tebrik ediyorum ve bu hizmetin yaygınlaştırılması için kamudan, medyadan ve herkesten destek bekliyorum " Dedi.

Süleymanpaşa Kaymakamı ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Güler, " Gönülleri dağlar kadar kıymetli ve yüce olan kıymetli koruyucu ailelerimiz. Ailelerimizin bu yaptıkları asla yadsınamaz. Gönülleri, şefkatleri, merhametleri çok büyük. Bu engin yürekleri olmasaydı, çocuklarımıza kol kanat gerip anne baba olamazlardı. Kendilerini kutluyorum. Her zaman başımızın tacı olacaklar .Umarım sayıları daha da artar. Bir insanı besleyen en önemli damar, şefkat, merhamet, sevgi damarıdır. Çocuklarımıza küçük yaşta bu duyguları veremezsek, ileriki yaşlarda sokaklarda suça bulaşma ihtimali, başkasına zarar verme ihtimali, topluma zararlı bir birey olma ihtimali vardır. Bu nedenle sizler çok değerli bir sorumluluk alarak çocuklarımıza gelecek sunuyorsunuz. Sizlere teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum" Dedi.

Koruyucu ailelerin geleceklerini güvence altına aldığı çocuklar,dondurma,pamuk şekeri ve birçok ikramın yanında,çeşitli oyun ve yarışmalarla doyasıya eğlenip oynadılar

Kaynak : Murat Ürtekin