840 dekar göletin 150 dekarı, (bu şekilde bir göletin sadece bir kısmı kiraya verilemez)2886 sayılı ihale kanununa aykırı olarak yıllığı 1505 liradan 10 yıllığına sözde sazan yetiştirme projesi kapsamında kiraya verilmişti. Bu tarihten itibaren 5 yıllık süre zarfında kiralayan şahıs tarafından hiç bir balık yetiştirme faaliyeti yaşanmadığı, 840 dekar göletin 150 dekarının göletten hiç bir şekilde tecrit edilmediği gibi, kiralayan şahıs tarafından göletin tamamına sahip çıkıldığı, birçok kamu memuru amatör av meraklısının da bu şahıs tarafından göletten kovulduğu, BİMER'E ŞİKAYETE BULUNULDUĞU GÖZLENİRLKEN, AV YASAĞI ZAMANI DA DAHİL OLMAK ÜZERE, GÖLETİ KİRALAYAN ŞAHSIN, DEVLETİN ATMIŞ OLDUĞU BALIKLARI TUTARAK SATTIĞI TESPİT EDİLİP CUMHURBAŞKANLIĞINA ŞİKAYETTE BULUNULMASINA RAĞMEN, İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN KAMU ZARARINA NEDEN OLAN BU KİRALAMAYI USULSÜZ KULLANIM DOLAYISIYLA İPTAL ETMEMESİ TEPKİ ÇEKİYOR.
S.K. isimli kamu görevlisi olan bir memur vatandaş,BİMER'e bu konuda şikayette bulunmuş,Cumhurbaşkanlığı kiralayan şahsın gölette balık avcılığı yapamayacağını söylemesine rağmen il tarım müdürlüğü bu kamu zararına müdahalede bulunmamıştır. Bu konuda tepkisini dile getiren kamu mensubu S.K. "ben devletime hizmet eden kamu görevlisi bir vatandaş olarak devletimin göletinde amatör balık tutamazken, bir şahsın yasak zamanda ağ ile balık katliamı yapması,devletimin atmış olduğu sazanları tutup satarken, bir devlet memurunu kovması ağırıma gidiyor.
Bu kamu zararı ve haksız balık katliamı yapıp çıkar sağlayanlar karşısında şahitlik yapmaya hazırım" dedi. Tekirdağ tarım müdürlüğünün bu kamu zararı uygulamaya daha ne kadar izin vereceği,Valiliğin sorumlular hakkında soruşturma açıp açmayacağı çok sayıda amatör avcı tarafından merakla bekleniyor.