info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4642
Dolar Satış
:
34.5263
Euro Alış
:
35.9849
Euro Satış
:
36.0497
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Belediye Meclis Üyelerinden Büyükşehir Belediyesine Önerge Yağmuru..

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Kasım ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisine 14 adet önerge vergi.

İşte verilen önergeler;

İlimiz genelinde ve İlçe Belediyelerinden gelen 2.73 ve 2.74 plan notuna göre imar değişikliği ile izin verilen ve Büyükşehir Meclisimizce onaylanan arsaların, Adet – İlçe – Alan’ larını gösteren listenin tarafımıza yazılı olarak verilmesi, Hususunu arz ve talep ederiz. Büyükşehir Kasım – 2017 Meclis Gündeminde 6. Maddede yer alan konu ile ilgili dilekçe tarihi 13.02.2017 olmasına rağmen, 14.11.2017 tarihinde Mecliste görüşülecek, Komisyona havale edilecek, Komisyon çalışmalarını tamamlayabilirse Aralık 2017 tarihinde rapor görüşülerek karar bağlanabilecektir. Bu durumda dilekçe sahibine cevap verilmesi gereken yasal süre fazlasıyla aşılmış olacaktır.

Bu durumda;

1. Büyükşehir Belediyesi’ nin Yasal olarak suç işlemiş olması söz konusu değil midir?

2. Eğer suçun işlenmiş olması söz konusu ise bu suç ile ilgili sorumlular kimlerdir?

3. Belediye’ lere gelen dilekçelerin yasal süresi içerisinde cevaplanmaması konusunda buna benzer olaylar geçmişte yaşanmış mıdır?

4. Geçmişte yaşanan böyle suçlar var ise önceki tarihlerde önlem alınmış mıdır?

5. Konuyla ilgili düzeltici faaliyet planlaması yapacak mısınız? Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

1. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Belediyesi’nin 01.04.2014 tarihinden öncesine ait borçlarını devralmış mıdır?

2. Bu Borç Devir alındı ise tutarı nedir?

3. Borçlar ne şekilde ödenmiştir?

4. Devir alınan Borçların ne kadarı ödemiştir?

Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

Çerkezköy ilçemize yapılan veya yapılması planlanan yatırımlar hakkında tarafımıza gelen sorular aşağıdaki gibidir;

1. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden itibaren Çerkezköy İlçesine hangi yatırımları yapmıştır?

2. Bu yatırımların hangileri tamamlanmış hangileri devam etmekte ve bitiş tarihleri nedir?

3. Bugüne kadar Çerkezköy’e yapılan yatırımlara harcanan tutar nedir?

Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

ÇORLU Zafer Mahallesi, Cumhuriyet Bulvarı üzerine araçların park etmemesi için sabah saat 11.30’ da Büyükşehir Belediyesi tarafından ana caddelerde dubalar yerleştirilmiştir. Bölgedeki dükkan sahiplerinin tepkileri üzerine saat 15:00’ te bu dubalar kaldırılmıştır. Bu ve bunun gibi plansız ve programsız yapılan işler yüzünden maddi kayıplar ve zaman kayıpları yaşanmaktadır.

1. Bu yaşanan kamu zararı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

2. Yaşanan Kamu zararı ne şekilde ve kimlerden tahsil edilecektir?

3. Bu ve buna benzer kamu zararlarının oluşmaması için almayı düşündüğünüz tedbirler varsa nelerdir?

4. Yapılacak işlerle ilgili bir planlama birimi var mıdır? Var ise bu birimdeki görevliler ne iş yapmaktadır? Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

Çorlu İlçemizde halkımızın, otobüs şoförlerinden ciddi şikâyetleri bulunmaktadır. Belirlenen saatlerde duraklara yetişmek için aşırı hız yapılmakta ve trafik kurallarını hiçe sayarak trafiği tehlikeye sokmaktadırlar. Vatandaşa aşırı kaba davranan otobüs şoförleri bulunmaktadır.

1. Bu yaşanan sorun hakkında düşünceleriniz nelerdir?

2. Daha önceki zamanlarda da yerel basına düşen belediye otobüslerinin karıştığı kazaların sorumluları ile ilgili herhangi bir işlem yaptınız mı?

3. 30 Mart 2014 tarihinden bu zamana kadar Belediye Otobüslerinin karıştığı kaza sayısı nedir? Bu konuyla ilgili istatistiki bir rapor ve/veya düzeltici-önleyici faaliyetiniz oldu mu?

4. Yaşanan sorunların giderilmesi ve vatandaşlarımıza hoşgörülü ve saygılı bir şekilde hizmet verilmesi için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz. Çorlu’ daki bazı duraklar arası mesafe çok kısa, bazıları ise çok uzak olarak planlanmıştır. Bunun yanında durak olarak belirlenen şehir merkezindeki birçok yerde sadece ağaçlara veya direklere asılmış “DURAK” levhasından başka hiçbirşey bulunmamaktadır. A

yrıca otobüsler durak yerlerindeki ceplere girmemekte, yol üzerinde yolcu alıp indirmekte bu da trafiği olumsuz yönde etkilemektedir.

 

1. Çorlu’ daki durak yerlerinin tekrar düzenlenmesi gerekliliği bilginiz dahilinde midir?

2. Çorlu ve diğer ilçelerimizde, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza yakışır modern duraklarımıza ne zaman kavuşacağız?

3. Toplu Taşıma Araçlarının duraklara girebilmesi için cep yapılması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

Ergene İlçemizin Edirne Caddesi’ ndeki Yol çalışmasına uzun bir süre önce başlanmış ancak ilerleme konusunda oldukça yavaş olduğu ve bu nedenle de bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur edildiği gözlemlenmiştir.

1. Yapılan bu çalışma ile ilgili planlama ve iş takvimi mevcut mudur?

2. Yapılan çalışmaların hızlandırılması ve bölgede yaşayan vatandaş ve esnaflarımızın daha fazla mağdur edilmemesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?

3. Hemen hemen tüm ilçelerde aynı anda birçok lokasyonda çalışma başlatılıp, her birinin kaplumbağa hızı ile ilerlemesi sizlerin dikkatlerinden nasıl kaçmaktadır?

4. Devam eden ve bundan sonra yapılacak yapım işleri için iş takvimi ve planlama yapılmakta mıdır?

5. Yapım işlerinin hızlandırılması ve mağduriyetlerin azaltılması için taşeron firmaların vardiyalı çalıştırılması konusu gündeminizde var mıdır?

Birçok çalışma alanında çalışan 1 işçi ve başında 10 görevli, yine birçok çalışma alanında saatlerce hiçbir çalışanın olmadığı, işçilerin saat 16:30 da paydos ederek işi bırakıp gittiği sizlerin dikkatinizden nasıl kaçmaktadır? Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa gibi kalabalık ilçelerimizde birden fazla olmak üzere, tüm ilçelerimizde acil ve modern otopark ihtiyacı malumunuzdur. Büyükşehir Belediyesi olarak halen hiçbir ilçemizde modern ve ihtiyaca cevap verebilecek otoparklarımız yoktur. Planlamada ve yapım aşamasında olan birkaç otopark projesinin de ne zaman tamamlanacağı belli değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak bugün mecliste, gündeme gelecek komisyon raporları ile AK Partili Komisyon Üyelerimizin RED oyuna karşılık OY ÇOKLUĞU ile geçen “Yol Kenarı Parklanması” maddesi ile ilgili oylama yapılacaktır.

AK Partili Meclis Üyelerimizin yine RED oyu verecek olmasına rağmen, Meclisten OY ÇOKLUĞU ile ve “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ nün olumsuz görüş belirtmesine rağmen” geçeceği bellidir. Bu madde ile Büyükşehir Belediyesi, Modern ve İhtiyaca cevap verecek Otopark yapmak yerine, yol kenarlarındaki alanları Otopark yaparak, hiçbir yatırım yapmadan, vatandaşlarımızdan para almanın derdindedir. Konuyla ilgili görüşlerinizi, planlamalarınızı ve bu planlamalara ilişkin termin tarihlerini yazılı olarak tarafımıza iletmenizi arz ve talep ederiz.

 

Özel Mülkiyetlerden geçen isale hatları ile ilgili;

1. Bugüne kadar hangi özel mülkiyetlerden isale hatları geçirilmiştir?

2. Özel Mülkiyetten geçen isale hatları için hangi mülkiyet sahiplerine ne kadar ödeme yapılmıştır?

3. Ödeme yapılmayan ve/veya kazı izni alınmayan bu şekilde Mülkiyet Sahipleri var mıdır?

4. İsale hattı geçirilmesi ile ilgili mağdur edilen mülkiyet sahipleri var mıdır?

5. Mağdur edilen Mülkiyet Sahipleri var ise, bununla ilgili bir düzeltici faaliyet yapılmış mıdır?

Konularının yazılı olarak cevap verilmesi hususunu arz/talep ederiz.

 

En son Ergene ve Çorlu İlçemizde karşılaştığımız plansız kazı çalışmaları, bölgede yaşayan vatandaşlarımız için tehlike ve mağduriyet arz etmektedir. Kazı çalışmalarında Elektrik kablolarının kopartıldığına, doğalgaz borularının delindiğine, su borularının patlatıldığına, hatta kazı yapan iş makinalarının kendi kazdıkları çukura düştüklerine hep beraber şahit olduk. Bunlar sizlerin de bilgisi dahilinde olması gereken konulardır.

Buna rağmen;

1. Kazıların planlı ve programlı yapılması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

2. Yukarıda da anlatılan kazı çalışmalarında yaşanılan sorunlar ile ilgili oluşan kamu zararları kimlerden ve ne şekilde karşılanmaktadır?

3. Konusunda ehil olmayan kişiler ve firmalar tarafından bu kazıların yaptırıldığı konusunda sizlerin de bir tespitiniz var mıdır?

4. Böyle bir tespitiniz var ise bununla ilgili gerekli önlemler alınmış mıdır?

Alındı ise bu önlemler nelerdir? Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

Süleymanpaşa ilçemizde, yenilenen içme suyu hatlarının bina cephelerinde bağlantı yapılmadan gelişigüzel biçimde bırakılmasından dolayı vatandaşlarımızın yaya sirkülasyonlarını dikkate aldığımızda tehlike arz etmekte olduğu görülmektedir.

Yaklaşan kış koşullarını da düşündüğümüzde konu daha da büyük önem kazanmaktadır. Gereğinin ivedilikle yapılması hususunu ve önergemize yazılı olarak yapılan veya yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgi verilmesini arz ve talep ederiz.

 

Tekirdağ - Çorlu arası 36 KM otobüs fiyatları tam bilet 8 TL olması vatandaşı zor duruma sokmaktadır.

 

Saray – Kapaklı – Çerkezköy - Çorlu arası 36.7 KM olmasına rağmen tam bilet 6 TL’dir.

1. Bu yaşanan sorun hakkında düşünceleriniz nelerdir?

2. Toplu Taşıma Fiyat Tarifeleri neye göre hesaplanmaktadır?

3. Yapılan bu haksızlığın açıklanabilir bir tarafı var mıdır?

4. 2017 TESKİ ve Büyükşehir Yatırım Planlarında da, Türkiye’ deki 55 ilden daha büyük nüfusa sahip Çorlu’ ya en düşük yatırım planlamasına ilişkin haksızlıklarını dile getirmiştik. Büyükşehir Belediyesi, Çorlu gibi Sanayi ve İstihdam açısından büyük öneme sahip ilçemize bu yaklaşımlarının nedenleri nelerdir?

Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

 

TETUS Yönetmeliğinde Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarında 17 yolcu + 1 Şoför olarak dayatma yapılmasının sebebi nedir?

Resmi Gazetede 16 yolcu + 1 Şoför toplam 17 koltuk üstü otobüs sınıfına girmektedir. 18 koltuklu Minibüs zaten üretimde de yoktur.

Bu durumda minibüs esnafımız;

1. Koltuk başına 2.000 TL’ den mevcut Minibüslerinin revizyonu için Büyükşehir’ e 6.000 TL ödemek zorunda bırakılmıştır.

2. Minibüslere Validatör takılma zorunluluğu olmadığı için araçlar minibüs kapsamı dışına çıkartılarak ve 12.000 TL harcayarak validatör takmak zorunda bırakılmaktadır.

3. Halihazırda 18 koltuklu araç üretimi olmadığından esnaflarımız 7.000 TL harcayarak proje çizdirmek zorunda kalmaktadır.

Bize ulaşan bu bilgiler ışığında 17 koltuk yerine 18 koltuk konusunda Büyükşehir Belediyesi’ nin ısrarı nedendir?

Bu ısrar ile 1 koltuk fazla olması, ilçelerimize ve Büyükşehir Belediyesi’ ne ne gibi bir fayda getirecektir?

Mağdur edilen Minibüs Esnafımızın mağduriyetine Büyükşehir Belediyesi sessiz mi kalacaktır?

Konularının yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ve talep ederiz.

Kaynak : Murat Ürtekin