info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeniden Başlıyor

Kasımpaşalı Donk’un ikinci topu, ceza sahası içinde bulunan oyundaki topa atmasını “Kural hatası” olarak değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, karşılaşmanın yeniden oynanmasını oy çokluğuyla kararlaştırdı.

Maç, o tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcularla yapılacak. Bir diğer merak edilen konu ise erteleme maçında yeni transferlerin oynayıp oynayamayacağı.
 
Futbol Federasyonu 15 Aralık 2013 tarihinde oynanan ve büyük tartışmalara yol açan Kasımpaşa-Beşiktaş maçının “kural hatası” yapıldığı gerekçesiyle tekrarına karar verdi. Kamuoyunun merakla beklediği kararı almak üzere dün TFF’nin İstinye’deki binasında bir araya gelen yönetim kurulu, yaklaşık beş saat süren toplantının ardından, söz konusu müsabakanın başlangıcından itibaren tekrarına, müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini açıkladı. Yönetim kurulu toplantısında olaylı maçın hakemi Barış Şimşek ve yardımcılarının da görüşlerine başvuruldu.
 
Kasımpaşa’nın Tahkim Kurulu’na yapacağı itiraz TFF kararını değiştirmediği takdirde maç federasyonun belirleyeceği bir tarihte Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda, iki takım taraftarının da tribündeki yerlerini almasıyla yeniden oynanacak.
 
Kırmızılar sahada
Olaylı maçta ikinci topu Almeida’nın kontrolündeki topa attığı gerekçesiyle sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Kasımpaşalı Donk, 4 sarı kart cezasını bir hafta sonraki Çaykur Rizespor maçında çekmişti. TFF Yönetim Kurulu kararına göre Donk tekrarlanacak Beşiktaş maçında forma giyebilecek ve maçlara 3 sarı kartlı çıkacak. Aynı maçta sahaya giren bir taraftarın sebep olduğu olaylardan sonra ikinci sarıdan oyun dışı kalan Almeida ile sahadan direkt atılan ve iki maç cezasını tamamlayan Motta’nın tekrar oynanacak müsabakada sahada yer alabileceği kaydedildi.
Cezalı olmaları nedeniyle Beşiktaş karşısında yer alamayan Kasımpaşalı iki futbolcu Babel ile Adem Büyük’e de gün doğdu. Lacivert-beyazlı iki oyuncu, cezasını çektiği için bu maçta oynayabilecek.
 
Kasımpaşa, Tahkim’e
Kasımpaşa’nın, bu kararın ardından Tahkim Kurulu’na itirazda bulunacağı öğrenildi. İstanbul temsilcisinin, gerekçeli kararı aldıktan sonra talimat gereği en geç 7 gün içerisinde itiraz etme ve kararın değiştirilmesini isteme hakkı bulunuyor.
 
Yeni transferler oynayacak mı?
Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, yapılacak yeni transferleri de bu maçta oynatmak istediklerini dile getirdi. Konuyu hukukçuların araştırdığını ifade eden Özen, “Yeni transferleri oynatabiliyor muyuz onun hukuki zeminini arayacağız. Fenerbahçe’nin geçmişte tekrarlanan Çaykur Rizespor maçında yeni transferi Nobre forma giymiş ve gol atmıştı. Verilen kararı inceliyoruz. Hukukçularımız konuyu araştırıyor” dedi.