info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süper Lig in Yayın Hakkına Soruşturma

Rekabet Kurulu, Süper Lig in yayın haklarının devri konusunda, TFF ile Digiturk hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

 

Rekabet Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon (Digiturk) arasındaki futbol yayın hakları sözleşmesi hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.
 
RK'dan yapılan açıklamada, Süper Lig yayın haklarının devri konusunda TFF ve Digiturk arasındaki sözleşmenin süresinin iki yıl uzatılıp uzatılmadığının araştırılması ve bu iddiaların doğruluğu halinde işlem yapılması talebi üzerine başlatılan önaraştırmanın karara bağlandığı belirtildi.
 
Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitlerin ardından RK'nın bulguları ciddi ve yeterli bularak, soruşturma açılmasına karar verdiği belirtildi.
 
Rekabet Kanunu'nun rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasakladığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
 
"Yapılan değerlendirmeler sonucunda, TFF ile Digiturk tarafından Paket A Yayın Hakları Sözleşmesi kapsamında yayın haklarının 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını da içerecek şekilde devrine yönelik olarak imzalanan 21 Mayıs 2012 tarihli sözleşmenin, 30 Nisan 2012 tarihinde RK kararıyla muafiyet tanınmayan sözleşmeye göre daha kısa süreli hak devrini düzenlediği anlaşılmakla beraber kanunun uygulanmasından muaf tutulabilmesi için gerekli şartları karşılayıp karşılamadığına dair bireysel muafiyet değerlendirmesine tâbi tutularak, ilgili taraflarca kanunun ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatılmasına karar verildi."
 
Açıklamada, soruşturma açılmasının bu şirketlerin ceza alacağı anlamına gelmediği vurgulandı.
 
DIGITURK’TEN AÇIKLAMA
Soruşturmayla ilgili Digitürk’ten yazılı açıklama yapıldı. Sözleşmenin geçerliliğini koruduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Digiturk’ün söz konusu sözleşmeden kaynaklanan Yayın Haklarını 2015 yılı Mayıs ayı sonuna kadar kullanma hakkı olduğu konusunda hiçbir tereddüt ve uyuşmazlık da bulunmamaktadır.
 
TFF ile Digiturk arasında 21.Mayıs.2012 tarihinde imzalanan Paket A Yayın Haklarının 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını da kapsayacak biçimde uzatılmasına ilişkin sözleşme vardır.
 
Rekabet Kurumu, 04.02.2010 tarihinde imzalanmış bulunan Paket A Yayın Hakları Sözleşmesinin sadece 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını kapsayacak biçimde uzatılmasına ilişkin 'Ek Sözleşmenin' Rekabet Kanununda yer alan 'bireysel muafiyet' değerlendirmesi açısından bir inceleme başlatmıştır.
 
Digiturk, Rekabet Kurumunun ilkelerine ve mevzuatına uygun biçimde hazırlanan ve Rekabet Kanununun 4. maddesinde belirlenen koşullara uygun olduğundan emin olduğu 2 senelik uzatma hakkına dair yapılan Ek Sözleşme hakkında Rekabet Kurumunun bu incelemesini kısa sürede tamamlayarak söz konusu Ek Sözleşmeye onay vereceğini beklemektedir.”