info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sepp Blatter Zorlu Rakip İle Karşı Karşıya Gelecek

FIFA da başkanlık yarışı iki aday arasında geçecek gibi. 1 Haziran da yapılması planlanan kongre öncesinde Sepp Blatter e Asya Futbol Konfederasyonu nu yöneten Muhammed Bin Hammam dışında rakip çıkmadı.

FIFA, Haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanıyor. 1998 yılından bu yana FIFA başkanlığı görevini yürüten Sepp Blatter, Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Muhammed Bin Hammam ile mücadele edecek.  İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak kongrede 208 ülke federasyonu oy kullanacak. Bosna ve Brunei federasyonları ise uluslararası maçlardan men edildiği için kongrede temsil edilmeyecek.  Multi milyoner Bin Hammam dışında Blatter'e bu seçimde 2 rakip daha çıkması bekleniyordu. Amerikalı gazeteci Grant Wahl ülke federasyonundan gerekli destek belgesini alamadığı için aday olamadı. Şili’nin efsane oyuncularından Elias Figueroa da geçtiğimiz perşembe günü çekildiğini açıklamıştı.

1904 yılında kurulan FIFA’nın 8. başkanı olan Blatter 1981 ile 1998 yılları arasında başkan Joao Havelange'nin genel sekreterlik görevini yürütüyordu. 1998 yılında 80'e karşı 111 oyla Lennart Johansson önünde seçimi kazanan Blatter, 2002 seçimlerinde Afrika Futbol Konfederasyonu’nu yöneten Kamerunlu Issa Hayatou'yu 56'ya karşı 139 oyla mağlup etti.

2007 yılındaki kongreye rakipsiz giren Blatter bu kez güçlü bir adayla çekişecek. Zira 61 yaşındaki Bin Hammam, İngiltere Futbol Federasyonu'nun tam desteğini almış durumda. Bin Hammam, FIFA’nın Blatter yönetiminde giderek bürokratik bir yapıya büründüğünü savunuyor. Bin Hammam, seçilmesi halinde, kurumu şeffaflaştıracağını ve karar alma mekanizması konumundaki icra kurulunun üye sayısını 24'ten 41'e çıkaracağını söylüyor. Katarlı futbol adamının bir diğer önemli vaadi, gol çizgisi teknolojisini hayata geçirmek.