info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şampiyon Kupayı Kaldırdı

TFF Süper Kupa’da normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten karşılaşmada Galatasaray’ı penaltı atışları sonucunda 3-2 yenen Fenerbahçe kupasını aldı.

Ve Süper Kupa, Fenerbahçe'nin... Lig şampiyonu Fenerbahçe, Türkiye Kupası sahibi Galatasaray’ı mağlup edip Süper Kupa’nın sahibi oldu. Manisa’da 120 dakikası 0-0 biten karşılaşmayı penaltılarla 3-2 kazanan sarı-lacivertli ekip, Süper Kupa’yı 3. kez müzesine götürdü; Galatasaray’ı yakaladı.
 
Türk futbolunun iki asırlık çınarı Fenerbahçe ile Galatasaray’ı karşı karşıya getirmesinin yanı sıra, gelirinin Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak olması nedeniyle de çok anlamlı bir maçtı.
 
Üst üste 3. kez Süper Kupa maçında karşılaşan Fenerbahçe ile Galatasaray, bu kez Manisa’da kozlarını paylaştı. Fakat bu kez Fenerbahçe “lig şampiyonu”, Galatasaray ise “Türkiye Kupası sahibi” unvanıyla sahaya adım attı. 
 
İki ekibin başında da yeni teknik direktörler vardı... Cesare Prandelli, Galatasaray’ın; İsmail Kartal da Fenerbahçe’nin başında ilk resmi maçlarına çıktı.
 
Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren, Fenerbahçe rakip sahada çok pas yapıp topa daha fazla sahip olma düşüncesindeydi. 
 
Genellikle sahasında bekleyen Galatasaray ise, geriden tek forveti Burak Yılmaz’ın koşu yollarına atılan paslarla gol aramayı A planı olarak belirlemişti.