info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oflaya Oflaya

Sarı-lacivertliler belki de son dönemlerin en etkisiz, en verimsiz futbolunu oynadı. Konuk ekip iki kez direğe takıldı çok net pozisyonları harcadı. İkinci yarıda da işler kötü giderken Cristian’ın golü Fenerbahçe’yi altın değerinde bir galibiyete taşıdı

 

Futbol skor oyunu. Puanı iyi oynayana değil golü atana veriyorlar.  Hele bir de kötü oynarken gol atıp öne geçmek yok mu? Tüm psikolojik üstünlüğü ele geçiriyorsunuz. Arkada 50 bin kişinin desteği de önemli tabii.
Sow ve Emre’nin yokluğunda çok zorlanıyor Fenerbahçe. Bu yüzden artık skora oynuyor. Ordu maçında kabus gibi geçen yarım saat, Lazio maçında daha ağır bir 70 dakika ve dün gece de Eskişehir karşısında gole kadar mahkum futbola rağmen istediğini aldı sarı-lacivertli takım.   
 
Aslında önemli olan da bu. Eksikken, zayıfken, zor durumdayken istediğini almak daha etkili. İlk yarının tamamı Eskişehir kontrolünde geçti. Sayısız organize atak ve pozisyon buldu konuk ekip.
Erkan’nın topu 8. dakikada direkte patladı. 12. dakikada Volkan, Kamara’nın golüne engel oldu. Çok net fırsattı Eskişehirspor adına.
 
23’te Kamara ve Causic sağ kanattan gelen topa bomboş pozisyonda vuramadı.
 
Ve Fenerbahçe’nin ilk pozisyonu geldi. Mehmet Topal’ın 37. dakikadaki ortasında kendini unutturan Webo, kafayı vuramadı. İlk yarı işler yolunda gitmedi Fenerbahçe için. Atılan 4 şutun 3’ünün defans oyuncusu Egemen’den gelmesi zaten bir yerlerde sıkıntı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
 
İkinci yarı golle başladı.  Ama Webo topla buluştuğunda ofsayt pozisyonundaydı. Hemen öncesinde topa kolla temas ettiği gerekçesiyle Alper’in attığı gol geçerli sayılmadı. O top döndü ve gol oldu. Topuz indirdi, Webo perdelemeyi yaptı Cristian golünü attı: 1-0.
 
Fenerbahçe’nin kaleyi ilk bulan şutu gol oldu aynı Lazio maçında olduğu gibi. İstediği noktaya getirdi maçı ev sahibi. Bu gol direnci arttırdı Fenerbahçe’de.   
İlk yarıda olmayan pozisyonlar ikinci yarı yakalandı ama ikinci gol gelmedi. Geriye kalan bölümde iki teknik adam hamlelerini yaptı. Eskişehir yine çok zorladı gol için. Ancak bitirici hamleyi yapamayınca Fenerbahçe çok zor bir maçta aldığı 3 puanla şampiyonluk yarışına kaldığı yerden devam etti.
 
 
Volkan
Motivasyonu ve isteği kusursuzdu. Maç boyunca çıkardığı toplar sayesinde Fenerbahçe oyunda kaldı ve kazandı.
 
Alper’in teması
Bomboş pozisyonda arkasında Kamara varken topa kolla temas etmesi doğal olarak golün iptalini getirdi. O top döndü kendi kalesine gol oldu. 
 
Cristian atıyor Fener kazanıyor
Cristian Baroni bu sezon 50. resmi maçında 10. golünü kaydetti. Süper Lig’de 4, UEFA Avrupa Ligi’nde 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 gol atan Brezilyalı futbolcu 8 farklı maçta rakip ağları havalandırdı. Fenerbahçe, Cristian’ın gol attığı 8 maçı da kazandı.