info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nefes Darlığı

Son haftalarda müthiş bir seri yakalayan Beşiktaş, güçlü rakibi önünde de maça fırtına gibi girdi, Holosko ile hemen öne geçti. İkinci yarı Almeida ile rahatlayan siyah-beyazlı ekip Necati’nin penaltı golü ile panikledi, uzatmalarda Nuhiu ev sahibini şoke etti

 

Taktik olarak daha ilk dakikalarda gol atarak başlamak isteyen Beşiktaş, böyle giderse neredeyse her maça artı bir averajla çıkacak. Rakip teknik adamlar, Kartal’ın bu özelliğini bilmelerine rağmen bir türlü kalelerinde gol görmenin önüne geçemiyorlar. Beşiktaş’ın hücumcuları kontrollerinden çıkmış şekilde deliler gibi rakip kaleyi şutları, kafa vuruşları ve plaseleriyle dövüyor.
 
6. dakikada Gangnam Style akımının İnönü’deki temsilcisi Holosko’nun attığı golün ardından, tribünler gibi hepimiz bir futbol ayininin ortasında olmayı umuyorduk. Her ne kadar 4 ve 44. dakikalarda Olcay o net pozisyonları üstten auta gönderse de, futbol adına güzelliklerin ön plana çıkacağı bir gece olacağı belliydi. O güzelliklerin başında ise yine ustasını aratmayan Beyaz
 
Fernandes, Oğuzhan geliyordu.
 
Gelelim dün gecenin Beşiktaş adına güzel olmayan taraflarına!..
Maça insanın aklını kaçırtacak kadar iyi başlayan Beşiktaşlı futbolcuların tecrübesiz olanları, karşılarında baskı gördükleri zaman, gerçek kimliklerini unutarak bir anda panik haline geçiyorlar. Halbuki koca ilk yarıda Eskişehirspor sadece 24. dakikada Necati ile gol pozisyonuna girebildi, ama Beşiktaş tam aksine bu maçı ilk yarıda bile bitirebilirdi.
İkinci yarının başlarında da Eskişehirspor direnci karşısında bir anda boyut değiştirerek, yine panik alemine ani geçiş yapan Beşiktaş, 65’te Almeida ile 2-0 öne geçti, ama Beşiktaşlı futbolcuların bacaklarında tedirginlik vardı. Evet biraz yorulmuşlardı. Teknik adam müdahalesi şarttı, ama bütün bunlar Necati’nin 82. dakikada penaltıdan, Nuhiu’nun ise uzatmalarda attığı gollerin bahanesi olamaz.
 
olarak Fernandes olmadan da iyi futbol oynayıp kazanabilirsiniz, ama onun en önemli özelliklerinden biri olan soğukkanlılığını da yanınıza almazsanız bu tür maçlardan dün gece olduğu gibi sıkıntıyla ayrılırsınız.
 
MAÇIN YILDIZI
 
Oğuzhan Özyakup
Genç yetenek Fernandes’in yokluğunda oynadığı futbolla neredeyse ustasını aratmıyor. Dün oynadığı futbolun yanında Almeida’ya attırdığı goldeki payı da unutulmaz. Soğukkanlı ve zeka dolu futbol anlayışı onu tartışmasız gecenin kahramanı yaptı.
 
KIRILMA NOKTASI
 
Penaltı
Eskişehirspor’un, gol atma şansının çok az olduğu dakikalarda kazandığı penaltı maçın kader anını oluşturdu. Necati 82. dakikada bu fırsatı gole çevirince, o an panik halindeki Beşiktaş için ızdıraplı dakikalar başlamış olmuştu.