info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mutfakta Piri Var

Galatasaray’ın ABD’li performans uzmanı Scott Piri, ligdeki başarının gizli kahramanı olarak gösteriliyor. Sarı-kırmızılı futbolculara, yaşlarına ve görev bölgelerine göre kondisyon yükleyen Piri’yi herkes el üstünde tutuyor

Süper Lig’de şampiyonluk koşusuna doludizgin devam eden Galatasaray’ın başarısında şüphesiz gizli kahramanların büyük payı bulunuyor.Cim-Bom’un yoğun takvime karşın ayakta kalması, rakiplerini bile imrendirirken bu başarıda en büyük faktör olarak ABD’li performans uzmanı Scott Piri gösteriliyor.
2006’da Almanya Milli Takımı’nın performans direktörü olan ve ardından 2008’de Fatih Terim yönetiminde

Avrupa 3.’sü olan A Milli Takımımız’da görev alan Piri, şampiyona ardından oyuncuların yaşadığı sakatlıklar nedeniyle adeta hedef tahtası haline getirilmişti. Terim, Galatasaray’ın başına geçer geçmez eski mesai arkadaşı Piri’yi göreve getirdi. Scott Piri özel işleri nedeniyle yaz döneminde yerine Adam Roscstein’i tavsiye etmişti. Aynı zamanda Polonya Milli Takımı’nda da görev yapan Roscstein’ın şansızlığı ligin ertelenmesi ve milli aralar olmuştu.
Bu sırada yaşanan adale sakatlıkları, beraberinde eleştirileri getirmişti. Ancak Piri’nin işbaşı yapmasıyla beraber Cim-Bom ritmini buldu. Kondisyonu üst seviyede tutmak için esneklik, dayanıklılık ve çabukluk başlıkları altında her oyuncu için özel program hazırlayan Piri, antrenmandan iki saat önce salona gidiyor, eksiği bulunan oyuncuları çalıştırıyor. Sakatlıktan yeni çıkmış ya da kondisyon sorunu bulunan oyunculara özel çalışmalar yaptıran Piri’nin programına harfiyen uyan futbolcular rutin olarak artık programları kendileri de uygulamaya başladı.
Sarı-kırmızılı oyuncuları mevkilerine ve yaşlarına göre de ayrı ayrı çalıştıran Scott Piri örneğin Ujfalusi’ye esneklik programı uygularken, genç futbolculara bunun yanında dayanıklık üzerine testler uyguluyor. Oyuncunun ve teknik kadronun nabzına göre de hareket eden ABD’li performans uzmanı, sempatikliği ile zorluk derecesi yüksek hareketleri de sevdirerek yaptırıyor.