info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mucize Gerçekleşmedi: Euro 2012 de Yokuz

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turunda Türkiye, Maksimir Stadı nda karşılaştığı Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldı ve finallere katılma umutlarını Hırvatistan da bıraktı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turunda Türkiye, sahasında 3-0 kaybettiği maçın rövanşında deplasmanda Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldı ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma umutlarını Zagreb'te bıraktı.

İlk maçta Milli Takım'a pozisyon bile vermeyen Hırvatistan, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yaşadığı travmanın da etkisiyle maça tedirgin başladı.

Maçın henüz 5'inci dakikasında çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadık. Selçuk İnan'ın ortasında top direkten döndü, dönen topa müsait durumda vuran Kazım, kaleci Pletikosa'yı geçemedi.

İlk maçın aksine Ay-yıldızlılar, daha hırslı ve istekliydi. Hırvatistan ise oyunu sahasında kabul ederek, ilk maçta olduğu gibi hızlı ataklarla pozisyon aradı.

Ancak ilk 15 dakikanın ardından maçta tempo giderek düştü. Uzun Hırvat savunmasının arasında Umut ve Kazım, giderek kayboldu. Hırvatlar da sadece duran toplarda etkili olabildi.

Türk Telekom Arena'daki maçın aksine daha kontrollü oynayan Milli Takım, ilk devrenin ilerleyen dakikalarında ise etkinliğini yitirdi. Oyunda üstünlüğü ele alan Hırvatistan, devre sonuna doğru ciddi bir baskı kurmasına rağmen, ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı da düşük bir tempo ile başladı. Genelde topa hakim olan Türkiye, turu getirecek goller için bir türlü istediği ve arzuladığı gol pozisyonlarını üretemedi. İlk yarıda kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Hırvatistan ise ikinci yarıda tamamen zaman geçirmeye yönelik bir anlayışla mücadele etti.

İkinci yarının 64'üncü dakikasında ise Milli Takım, önemli bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Ceza sahası dışından Hamit Altıntop'un sert şutu, direğin hemen yanından auta gitti.

Zaman zaman gelişen Hırvatistan atakları ise tehlikeli olmamasına rağmen, bu pozisyonlarda kaleci Sinan Bolat ve genç defans oyuncusu Ömer Toprak'ın başarılı müdahaleleri tehlikelerin büyümesine engel oldu.

Maçın son dakikaları yaklaşmasına rağmen mücadelesini sürdüren Milli Takım, ilk maçta sahasında aldığı 3-0'lık mağlubiyete rağmen oyun disiplininden maç boyunca kopmadı. Tüm eksiklerine ve ilk maçın moral bozukluğuna rağmen savaşan Milli Takım, sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrıldı ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası hayallerine veda etti. Hırvatlar ise play-off turunu geçerek, Euro 2012 finallerine katılma şansını elde etti.

Hırvatistan: 0 - Türkiye: 0
Stat: Maksimir
Hakemler: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia xx, Bertino Cunha Miranda xx, Ricardo Jorge Ferraira Santos xx (Portekiz)
Hırvatistan: Pletikosa xx, Vida xx, Schildenfeld xx, Simuniç xx, Pranjiç xx, Srna xx, Modriç xx, Vukojeviç xx (Dk. 88 Da Silva ?), Rakitiç xx, Oliç xx (Dk. 62 Perisiç x), Mandzukiç xx (Dk. 78. Jelaviç x)
Türkiye: Sinan xx, Serkan x, Egemen xx, Ömer x, İsmail x, Hamit Altıntop xx, Selçuk Şahin x, Selçuk İnan x, Caner x (Dk. 36 Gökhan Töre x), Umut x (Dk. 71 Halil x ), Kazım xx
Sarı Kartlar: Dk. 5 Caner, Dk. 23 Serkan, Dk. 45 1 Egemen, Dk. 59 Hamit, Dk. 81 Selçuk İnan (Türkiye), Dk. 15 Vida, Dk. 45 1 Mandzukiç (Hırvatistan)