info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mourinho yu Dize Getiren Çılgın

Portekizli hocanın 150 maçlık iç sahada yenilmeme rekoruna son veren Preciado, tam bir fenomen.

Real Madrid'i Bernabeu'da 1-0 yenerek tarihe geçen Sporting Gijon'un hocası, çene yarıştırmada en az Mourinho kadar iddialı.

İlk yarıda takımını Barce-lona'ya maç satmakla suçlayan Mourinho'ya, "Kendisinden hiç hoşlanmıyorum. Ona saygıyı öğreteceğim" diyerek meydan okudu. Bir Barcelona maçı öncesi, "Messi'yi tabancayla durduracağım!" diyen Preciado, David Villa'yı da, "Kalemize yaklaşırsan, seni ısırırım!" diye tehdit etti.

Dünyanın 1 numaralı teknik direktörü Jose Mourinho'nun, mesleği ile ilgili en çok övündüğü olay; ‘çalıştırdığı takımların kendi sahasında lig maçı kaybetmeme' özelliği idi. Bunda da son derece haklıydı, zira 9 yıldan bu yana görev yaptığı takımların hiçbiri kendi evinde yenilmemişti. En son 23 Şubat 2002'de, Porto'nun başında iken, sahasında Beira Mar'a 3-2 kaybeden Mourinho, daha sonra 150 maçlık muhteşem bir seri yakalamıştı.

Mourinho gibi sivri dilli ve cesur

Bu rekor önceki akşam son buldu... İspanya 1. Ligi'nin mütevazı ekiplerinden Sporting Gijon, Bernabeu Stadı'nda karşılaştığı Mourinho'nun Real Madrid'ini, 79. dakikada De las Cuevas'ın attığı golle 1-0 yendi.

Portekizli çalıştırıcıya bu üzüntüyü tattıran Sporting Gijon Teknik Direktörü Manolo Preciado da en az Portekizli meslektaşı kadar sivri dilli ve cesur.Barcelona ile oynadıkları bir maç öncesinde, "Dünyanın en iyi futbolcusu Messi'yi nasıl durdurmayı planlıyorsunuz?" sorusuna, "9 milimetrelik bir Parabellum tabanca ile!" cevabını veren Preciado, geçtiğimiz yıllardaki bir Valencia karşılaşması öncesinde de, çok sevdiği David Villa'yı şu mesajı gönderdi:

Hippilerin motoru gibi kızgınım

"Eğer bizim kalemize çok yaklaşırsan, seni ısırmak zorunda kalırım!"
Aynı Preciado, kaybettikleri bir maç sonrası hakemi maymuna benzetirken, öfkesini şöyle tarif etti:
"Şu an bir hippinin motosikleti kadar kızgın ve hararetliyim...!"
Çene yarıştırma konusunda Jose Mourinho'ya bile kafa tutan Manolo Preciado, bu sezonun ilk yarısında Barcelona'ya 1-0 yenildikleri karşılaşması sonrası kendisi için, "O tam bir korkak. Takımını bizim maçta forvetsiz oynatıyor ama Barcelona'ya karşı yedekleri oynatıyor. Ben bir şey demek istemiyorum ama maç satılmış olabilir" ifadesini kullanan Portekizli teknik adama anında cevabı yapıştı:

O, kim olduğunu sanıyor

"Mourinho benim hoşlanmadığım biri. Bunu yüzüne karşı da söylerim. Eğer o sözlerini espri diye söylediyse kötü espri. Yok eğer Barcelona'dan birilerinin karşılık vermesi için ciddi söylemişse rezil biri ve kötü bir meslektaş. Eğer Madrid'de ona saygıyı öğretmezlerse ben öğretirim. O, kim olduğunu sanıyor!" Kaderi bir cilvesi olsa gerek, Preciado kendisini maç satmakla itham eden Mourinho'dan intikamını Bernabeu Stadı'nda aldı...

Barça'yı da durdurmuşlardı

Mourinho 'yu üzen Sporting Gijon, sezonun ilk yarısında da Barcelona'nın 16 karşılaşmalık galibiyet serisini, 1-1 berabere kalarak sona erdirmişti.

4 maçta 20 gol yemişti


Manolo Preciado yönetimindeki Sporting Gijon, 2008-2009 sezonunda Real Madrid ve Barcelona ile oynadığı 4 lig maçında toplam 20 gol yemişti.

Ya intihar edecektim...

Eşini kanserden, 15 yaşındaki oğlunu da trafik kazasında kaybeden Preciado, o dönemi şöyle anlatıyor: "Ya intihar edecektim ya da yoluma devam edecektim."