info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Merkez Bankası

Sarı-kırmızılı ekip, maça iyi başladı, Elmander’in golüyle skor avantajını yakaladı. İkinci yarının başında İbrahim Toraman ile durumu eşitleyen Beşiktaş, Melo’yu durduramadı ancak Semih’in ters vuruşuyla rakibini 2. kez yakaladı. Uzatmalarda sahne alan Elmander, Aslan’ı zafere taşıdı

Neresinden bakarsak bakalım ligin kaderini etkileyecek, kırılma maçlarından biri oynandı Türk Telekom Arena’da. Öyle ki, Galatasaray, bütün rakiplerinin takıldığı haftada, kazanarak, bir taşla birkaç kuş birden vuracaktı! “Bugün günlerden Galatasaray” sloganı da yerini  “Galatasaray haftasına” bırakacaktı.

Zor oldu belki ama, yine de başardı Aslan. Beşiktaş ise pes etmedi, son dakikaya kadar başta Quaresma olmak üzere müthiş direnç gösterdi. Ama Arena’dan puansız çıktılar.

Beşiktaş’ın Veli-Ernst-Necip’ten oluşan göbek üçlüsü Galatasaray’ın ortadan gelmesini engelledi. Yine de özellikle hücum aksiyonlarında Fernades’i arıyordu siyah-beyazlılar. Melo-Selçuk etkinliğini bozan Kartal kanatlarda aynı ölçüde başarılı değildi. Sarı-kırmızılılar golü, oyunu kanatlara açarak buldu. 15’teki golün hazırlayıcısı Eboue, atanı Elmander idi. İsmail’in hatası, sarı-kırmızılılara golü kazandırdı.

Cim-Bom’un oyunu kanatlara açması gerektiği gün gibi ortadaydı. Buna karşın Engin’in sürekli içeri kat etmesi kanat etkinliğini Eboue’nin üzerine yıktı. Halbuki İsmail hata yapmaya müsait oyuncu iken, İbrahim Toraman da çok sık ileri çıkıyor, savunmayı boş bırakıyordu. Bu avantajı kullanamadı Cim-Bom.

Kartal ise Veli ’nin maçın hemen başında yakaladığı net pozisyon dışında, Quaresma’nın hedefi bulmayan şutları ile gol aradı. 49’da Ouaresma bu kez inat etti, boş durumdaki İbrahim Toraman’a golü attırdı. Ama 3 dakika sürdü bu eşitlik. Selçuk’un araya kaçırdığı Melo, Cenk’i avlamakta zorlanmadı. Carvalhal dayanamadı, İsmail’i çıkarıp, Mustafa’yı oyuna aldı, Veli’yi de sola kaydırdı. Beşiktaş kendine geldi. 74’te Quaresma sorumluluk aldı. Bu kez takım arkadaşına değil, Semih Kaya’ya topu çarptırıp, gole sebep oldu Portekizli. 90’da Almeida’ya yaptığı güzel orta ise vatandaşının beceriksizliğine kurban gitti. 90+2’de  Riera ile başlayan atakta, Selçuk aradan kaçtı ve açılan Cenk’in üzerinden topu arka direğe doğru kesti. Baros-Elmander ikilisi birlikte yükselirken, İsveçli tamamladı: 3-2.

MAÇIN ADAMI
Elmander
Hafta boyunca oynayıp oynamayacağı belli değildi. Cuma günü takımla beraber çalışmalara başladı ve dün sahaya çıktı. Elmander attığı iki golle maçın yıldızı oldu.

KIRILMA NOKTASI
Uzatmalı zafer
Maçın berabere biteceği düşünülürken Galatasaray 3 puanı 90+1 ’de Elmander ile buldu. Engin’in klas ortasında İsveçli en yüksek noktada pozisyonu golle sonuçlandırdı.


Selçuk uğuru
İki asistle derbiye damgasını vuran Selçuk İnan, ligin en fazla gol pası veren ismi oldu. Cim-Bom, Selçuk’un asist yaptığı 8. maçı da kazandı.