info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kupa Kartalı

Siyah-beyazlı ekip etkili başladı, Quaresma nın golüyle rahatladı. İkinci yarıda Belediye sahne aldı, İbrahim Akın ın penaltısı ve Gökhan Ünal ın golleriyle öne fırladı. Sivok maçı uzatmaya taşıdı. Normal süre de berabere bitince maç penaltılara kaldı

İstanbul B.B.’nin soğukkanlı ve sabırlı oyun anlayışına rağmen savunmasına sürekli hatalar yaptırtan Quaresma sahada maçı daha ilk dakikalarda bitirebilecek hamlelere imza attı. 12. ve 30. dakikada İstanbul B.B. savunmasının yaptığı hatalarla ceza sahasına giren Portekizli, yerinde duran Hasagic’e şut çekmek yerine topu ortaya çıkarabilirdi. Halbuki böylesine kritik anlarda olması gereken soğukkanlılık onda hayli hayli var. Tıpkı 33. dakikada Fernandes’in ortasını iyi takip ederek takımını 1-0 öne geçirdiği anda olduğu gibi.
İkinci yarıda Tum - Gökhan Ünal değişikliğiyle maçı çevirebilme umutlarını kaybetmediğini gösteren Abdullah Avcı’nın, 68. dakikada Gökhan Ünal’ın attığı galibiyet golündeki sevinci haklılığını gösteriyordu.

Akın için zor olmadı
Stoper sıkıntılı Beşiktaş savunmasında da korkulan an 53. dakikada geldi. Aurelio’nun zamanlama hatalı kontrolsüz hamlesinde İskender yerde kalınca, kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirmek İbrahim Akın için pek de zor olmayan bir şeydi.
Sahanın hem en disiplinli hem de işine en çok saygı duyan isimlerinden biri olan Sivok’un, kafayla savurduğu tehlikeli İstanbul B.B. hücumlarındaki başarısının yanında, 78’de attığı beraberlik golü ona gerçekten çok güzel yakıştı.  116’da ani gelişen atakta da Hilbert’in ceza sahasına gönderdiği top Hasagic’in zamanında çıkışıyla Simao’ya gitmek bilmedi.
Ama penaltılarla Kartal güldü.

Yabancı kaldı!
Beşiktaş bu sezon kupada 10 maçta fileleri 26 kez havalandırdı. Siyah-beyazlıların attığı bu 26 golün 23 tanesini yabancı oyuncuları kaydederken, diğer 3 gol ise Türk statüsünde oynayan yabancı oyunculardan geldi ve Türkiye doğumlu hiçbir yerli oyuncu gol atamadı.