info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kral Uruguay

Güney Amerika’nın en büyük futbol organizasyonu Copa America’da şampiyon final maçında Paraguay’ı 3-0 yenen Uruguay oldu

2011 Copa America’nın şampiyonu Uruguay oldu. Arjantin’de düzenlenen turnuvanın finalinde Paraguay’la karşılaşan Uruguay, bütün maçlarında berabere kalarak finale yükselen rakibini rahat bir şekilde yenerek beklentileri fazlasıyla karşıladı.
Karşılaşmanın 2. dakikasında kornerden gelen topa kafayla vuran Diego Lugano takımı adına çok önemli bir pozisyon yakalasa da Paraguay savunması tehlikeyi önledi. Ancak ceza sahası içinde Paraguaylı savunma oyuncusunun topa elle dokunmasıyla rağmen Uruguaylı oyuncular hakeme isyan etti.
Bu verilmeyen penaltıya rağmen Uruguay moralini bozmadı ve etkili oyununu sürdürdü. 12. dakikada Uruguay’ın baskısı sonuç getirdi. Ceza sahası önünde kaptırılan topu Luis Suarez önünde buldu. Ceza sahası içinden net bir vuruş yapan Liverpoollu golcü takımını 1-0 öne geçirdi.

Pres sonuç getirdi
42. dakikada Uruguay yine Paraguay savunmasının hatasını iyi değerlendirdi. Arevalo ileride yaptığı baskı sonucunda topu kaptı ve bomboş pozisyondaki Forlan’a aktardı. Forlan sert ve güzel bir şutla farkı ikiye çıkardı.
2. yarıda Paraguay’ın atakları sonuç vermekten oldukça uzaktı. Gelişen ataklarda ise Galatasaray’ın yeni kalecisi Fernando Muslera başarılı kurtarışlar yaptı. 89. dakikada Uruguay ele geçirdiği kontratak fırsatını iyi değerlendirdi. Orta alandan Diego Forlan’ın önüne doğru atılan bir pası deneyimli golcü iyi değerlendirdi ve Justo Villar’ın yanından topu kaleye yuvarlayarak maçın skorunu 3-0 olarak ilan etti ve Uruguay Kupa’ya uzandı.

Fair Play ödülü Lugano’da
Şampiyonluk dışında Uruguay’ın kazandığı bir diğer ödül de Copa America’nın fair play ödülü oldu. Turnuva boyunca az kart gören bir takım görüntüsü çizen Uruguay’ın fair play ödülü takımın kaptanı Diego Lugano’ya teslim edildi.

Uruguay rekoru kırdı
Son derece başarılı bir turnuva geçiren Uruguay dünkü zaferinden sonra Copa America’yı en çok kazanan takım oldu. Düne kadar 14 Copa America şampiyonluğuyla Arjantin’le beraber bu kupaya en çok sahip olan ülke olan Uruguay 15. kez Copa America’yı kazandı. Futbolsuz geçenlerde bugünlerde futbolseverlere ilaç gibi gelen Copa America Finali’nde her maçta olduğu gibi yine renkli görüntüler üst seviyedeydi.