info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kazanma Hırsımız Hoşuma Gitti

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Benchten gelen Emre ve Ayhan’ın galibiyete katkısının büyük olduğunu söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği galibiyetinin Fenerbahçe derbisi öncesinde moral olduğunu söyledi, üç puan istekleri ve maça asılmalarından dolayı futbolcuları kutladığını ifade etti.
Başkent ekibi karşısında zor bir maç oynadıklarını dile getiren Terim, “Gençlerbirliği açıkçası kimle nerede oynarsa oynasın kolay maç olmaz. Ciddi bir ekip yapmışlar. Genç ve yetenekli arkadaşlardan kurulu bir takım. İlk yarı oyunu biz daha iyi oynadık ama açıkçası gol pozisyonuna girdiğimiz söylenemez. İkinci yarı daha bir istekli, daha bir arzulu başladık, gol oldu. O da bize 3 puanı getirdi” dedi.
Bu deplasmandan alınan galibiyetin, Fenerbahçe derbisi öncesinde puan ve moral açısından iyi olduğunu dile getiren Fatih hoca, “3 puan isteklerinden, maça asılmalarından dolayı oyuncularımızı kutluyorum. Yavaş yavaş takım olacağız. Daha da iyi takım olacağız. O yüzden şimdiden itibaren önümüzdeki maça bakacağız” ifadesini kullandı.
Kulübeden gelen Emre ve Ayhan’ın son yarım saatte takıma önemli katkı sağladığını ifade eden Terim, sözlerini şöyle tamamladı:
“Galatasaray, birçok atak oyuncusunu aynı anda sahada bulundurmaktan korkmaz, ürkmez. Bundan endişe de duymaz. Ama açıkçası Galatasaray’ın ön bölgede sıkıntısı var. Son yarım saatte Melo’yu biraz daha Baros’a yakın, soluna Emre’yi sağına Sercan’ı koyup, Ayhan’la Selçuk’la orta sahayı kalabalık tuttuk ve klasik oyunumuza döndük. Topun bizde olduğu bir oyuna döndük. Biz böyle bir takımız ama yeni kurulan takımlarda bu elektrik akımlarında bazı arızalar oluyor. Bazı kopukluklar oluyor. Benchten gelen arkadaşlarımızın katkısı büyük oldu. Kazanma hırsımız da açıkçası çok hoşuma gitti. Takım savunmasını yapmaya başladık.”

 

Selçuk'a tepki
Gençlerbirliği'nin maçın 15. dakikasında kullandığı korner atışı sırasında Felipe Melo, Selçuk İnan’ın ön direğe doğru hareketlenmesi üzerine takım arkadaşına sert tepki gösterdi. Selçuk bir sonraki kornerde Melo’nun uyarısını dikkate alarak, ön direğe koştu ve takım savunmasına destek verdi.

 

Semih yedek
Cim-Bom'da teknik heyet, sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı nedeniyle kadroda zorunlu revizyona gitti. Formsuz Kazım'ı İstanbul'da bırakan Teknik Direktör Fatih Terim, Sabri ve Yekta’nın sakatlığı, Engin Baytar, Ujfalusi ve Elmander’in cezaları yüzünden kadroda önemli değişiklikler yaptı. Defansın ortasında Gökhan ve Servet'e görev veren Terim, sarı kart sınırındaki Semih Kaya’yı kulübeye çekerken, Kazım'ın yerine Aydın'a şans tanıdı. Elmander'in yokluğunda ise Sercan 11'de sahaya çıktı. Serkan Kurtuluş ise bu sezon ilk kez kadroda yer buldu.

 

Behzat Ç. izledi
Gençlerbirliği taraftarı olan tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ile Behzat Ç. dizisinin ekibi, maçı protokol tribününden izledi. Beşikçioğlu ve arkadaşları, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını da takip etmişlerdi. Ev sahibi takım maça, Behzat Ç. dizisinin müziği eşliğinde, "Van'a Okul Yaptıracak 18 Kulübümüze Teşekkürler" pankartıyla çıktı.

 

Avcı takipte
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gençlerbirliği-Galatasaray maçını tribünden takip etti. Avcı mücadeleyi yardımcısı Okan Buruk'la birlikte izledi. Galatasaray’ı, Ankara deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. Maçı 7-8 bin civarında konuk ekip taraftarı izlerken, 3-4 bin civarında da Gençlerbirliği seyircisi takımlarına destek verdi.