info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kayseri Erciyessporda Fuat Çapa Dönemi

Kayseri Erciyesspor, daha önce prensip anlaşmasına vardığı teknik direktör Fuat Çapa ile sözleşme imzaladı.

Kayseri Erciyesspor, daha önce prensip anlaşmasına vardığı teknik direktör Fuat Çapa ile sözleşme imzaladı.
 
Kadir Has Stadı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan teknik direktör Fuat Çapa, transferleri internet veya DVD'den değil, bizzat izleyerek yaptıklarını anlatırken, "Hedefimiz ilk 9 içinde olmak" dedi.
 
Kadir Has Stadı Toplantı Salonu'ndaki imza törenine Başkan Ziya Eren, yönetim kurulu üyeleri ve Fuat Çapa katıldı. Başkan Ziya Eren, prensipte anlaştıkları ve transferleri tamamen bilgi ve tasarrufları doğrultusunda yaptıkları teknik direktör Fuat Çapa ile resmi sözleşmeyi Kadir Has Stadyumu'nda imzalamaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkan Eren, "Bilgi, birikim, tecrübe, kariyeri, hepsinden önemlisi adamlığına güvendiğimiz iyi bir insan olduğu için kendisiyle anlaştık" diye konuştu. 
 
Başkan Eren, yönetim kurulu olarak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bir bakanın yanı sıra Kayseri milletvekillerini ziyaret edeceklerini, ayrıca 3 yöneticinin takıma otobüs almasına çok sevindiklerini söyledi.
 
Yeni sezonda Kayseri Erciyesspor'da görev yapacağı için mutlu olduğunu söyleyen Fuat Çapa ise, şöyle konuştu:
"Kayseri'ye Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'nin başındayken 3 kez deplasman maçları için geldim. Her geldiğimde şehrin ve stadın sıcaklığı görünce 'Bir gün burada teknik direktörlük yapabilir miyim?' diye düşündüm. Bu içimde olan bir ukdeydi. Bundan sonraki süreçte kendimizi daha iyi ifade edebileceğimize inandığımız, birikim, düşüncemizi, istediklerimizi yapabileceğimiz bir ortam bulacağımıza inandığımız için Kayseri Erciyesspor'a geldik."
Kayseri Erciyesspor'da görev yaptığı süre içerisinde samimi ve gerçekçi olacaklarını da vurgulayan Çapa, şöyle devam etti:
"Samimi olacağız, yapamayacağımız hiç bir şeyin vaadinde olmayacağız, hayalperest değil, gerçekçi olacağız. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Hedefi şu an belirlemek çok zor. Hedefi belirlemek için kafanızdaki kadronun tamamen oluşması lazım. Ama şunu söyleyebilirim, gelecek sezon ligde kalan takım olmayacağız, ilk 9 için oynayan takım olacağız.''
Çapa, futbolcu transfer ederken, kalitesi kadar karakterine de dikkat ettiklerini vurgularken, transfer politikasını şöyle açıkladı: 
"Transferlerimizdeki isimler her yıl takım değiştiren değil, yıllarca aynı takımda sorumluluk alan futbolcular olacak. Çok fazla panik yapmadan, doğru tercih, doğru karakterleri transferleri yapmak ve bize katkı sağlamalarını beklemek olacak. Oyuncu kadromuz deneyimle aynı zamanda heyecanlı hedefi olan futbolculardan oluşacak. 3-4 futbolcumuz 27 yaş üstü olacak. 22-25 yaş grubundan transferler yapacağız. Sonrası 22 yaş altı olacak. Sadece bu seneyi değil ondan sonraki seneleri de iyi bir zemin hazırlayacağız."
Transferleri futbolcuları bire bir izleyerek yaptığını, internetteki video paylaşım siteleri veya DVD'deki görüntülere bakarak yapmadıklarını da vurgulayan Çapa, son anlaştıkları Kosta Rikalı Hansell Arauz'un sol bek, sol açık, sağ açık ve forvet arkası oynayabildiğini, kendisini Azofeifa'nın önerisiyle transfer ettiklerini ve pazartesi günü imza attıracaklarını söyledi.
 
KAMP PROGRAMI DA BELLİ OLDU
Teknik Direktör Fuat Çapa, 26 Haziran'da idmanlara başlayacaklarını, 3 Temmuz'a kadar Kayseri'de kalacaklarını ifade ederken, "4-16 Temmuz tarihleri arasında Almanya'dayız ve 2 hazırlık maçı oynayacağız. 20 Temmuz'da yeniden yurt dışı kampı yapıp 5 karşılaşma oynayacağız" dedi.