info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hiddink ten Canlı Canlı Rest

A Milli Takım teknik direktörü Guus Hiddink e canlı yayında eleştiriler hatırlatıldı, Hollandalı teknik adam "istediğiniz teknik adam ben olmayabilirim" resti çekti, takımda radikal bir değişiklik olup olmayacağını da açıkladı

A Milli Takım'ın evinde Azerbaycan'ı 1-0 yenerek play-off biletini kaptığını maçın ardından açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, "Play off’a kaldık, hedefimiz de buydu zaten. Almanya, Belçika ve Avusturya’nın olduğu grupta bunun zor olacağını da biliyorduk. Türk futbolu için bir kompliman oldu alınan sonuç. Yeni başlayan sezondaki zorlu süreç göze alınırsa, bir kompliman denebilir” dedi.

Azerbaycan maçını da yorumlayan deneyimli teknik adam, “Çok zor bir maç olmadı, iyi başladık ilk yarının genelinde iyi oynadık. Topa sahip olmada başarımız çok iyiydi. Ancak gol gelmeyince yine duygular devreye girdi. Fazla heyecanlanmadan dolayı hatalı paslar geldi. İlk yarıda Kazım’la bir gol kaçırdık, ikinci yarıda da kontrollü bir oyun oldu” dedi.

EURO 2008 gibi turnuvalarda Türkiye’nin duyguları ön plana çıkaran oyunla başarılı olduğu hatırlatılan Hollandalı teknik adam çarpıcı ifadeler kullandı. İngilizcedeki duygu teriminin karşılığının Türkçe’deki anlamıyla farklı olması nedeniyle de soruyu “takımda tutku eksikliği var” şeklinde algılayan usta teknik adam şu yorumda bulundu: “Aslında duygularla kast edilen tam olarak nedir? Duygular, büyük takımlara karşı heyecanlanıp doğru düzgün oynayamamaksa, alanımızı terk etmekse, pas vermek yerine 30-40 metreden şut atmaksa, dripling atmak yerine pas vermekse bu benim oyun tarzım değil.

Tutku önemli bir şey ama duygular yaratıcılığımızı engelliyorsa bu kötü. Ben duygularla bunu kastediyorum. Ama tutku tabii ki güzel bir şey. Ben böyle bir oyun istiyorsanız o zaman doğru kişi değilim. Düşünürüm bu konuyu... Yanlış kişi doğru yerde diyebiliriz belki de...” Muhabirin bunu kastetmediğini ancak eleştirileri dile getirmeden geçemeyeceğini belirtmesi üzerine ise Hiddink, “Eleştiriler neymiş? Özellikle maçlardan sonra gazetelerde çok büyük harflerle yazılan o kısımları okumuyorum” dedi.

Eleştiriler konusunda “Türkiye’nin coşkulu oyununu kaybettiği, Almanya maçında performansının altında oynadığı” şeklinde olduğunun hatırlatılması üzerine ise Hiddink şunları kaydetti: “Maçtan sonra 2 gün sonra yorumlar yapılırsa oyuncularımızın tutkulu oynayıp oynamadıkları değil, çok çok tutuklu oynadıkları söylenir. Tutkuların heyecanların çok yüksek olduğu bir maçtı Almanya maçı. Takımımızın duygusu kaybettiğini de düşünmüyorum.” Play-off maçlarına kadarki 1 aylık süreçte neler yapılacağının sorulması üzerine ise Hiddink, “Ligler devam edecek, Avrupa’da oynayan takımlarımızdan bazıları maçlarına çıkacak. Ligin devam etmesi fiziksel durumun iyileşmesine neden olacak. Oyuncularımızı izleyeceğiz ve daha da rekabetçi bir takım ortaya çıkartmak için çalışacağız” dedi.

“Bir radikal değişiklik olacak mı?” sorusuna ise deneyimli teknik adam şu cevabı vererek sözlerini noktaladı; “Ben burada olduğum sürece oyuncularım uluslararası standartların gereği neyse bunları yapacaklar, büyük radikal değişikliler olmayacak. Sakatlık problemleri olan ve istediklerimizi yapamayacağımızı gördüğümüz oyuncularımızı belki değiştiririz ama radikal değişiklik olmayacak.”