info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hesap Uzmanı

Galatasaray, Ankaragücü karşısında Rajnoch’un ters kafa vuruşuyla üstünlüğü yakaladı, Kazım’ın füzesi tribünleri ayağa kaldırdı. Baros’un penaltısıyla farka koşan Aslan geçen sezon iki maçta da yenildiği rakibiyle hesabı kapatırken, deplasmandaki ilk galibiyetine imza attı

Ankaragücü maçı da gösterdi ki, Galatasaray’ın kötü oynarken kazanması için mutlaka mücadele etmesi gerekiyor. Çünkü sarı-kırmızılı takımın her an sonucu değiştirebilecek, özel yetenekleri yok.
Ankaragücü maçının ilk yarısı üzerinde bu nedenle önemle durulmalı. Yaşadığı yönetimsel sorunlar yüzünden, başında Ziya Doğan gibi inatçı ve hırslı bir hoca bulunmasına karşın şimdiden düşme adayı takımlar arasında ilk sırada gösterilen Ankaragücü maça iyi başlayan taraftı. Esas bölgesi stoper olan ama dün orta sahada görev alan Çek stoper Jan Rajnoch’u maçın kader adamı haline getiren süreçte, başkent ekibi 3 pozisyon buldu. Üçünde de Rajnoch sahnedeydi.
Özellikle 11’de Muslera’ya takıldığı pozisyonda, Uruguaylı’nın yetenekleri ön plana çıktı denilebilir. Ama aynı Rajnoch 1 dakika sonra kendi kalesine kafayla golü gönderdi.
Bu gol konuk ekibi uyandırdı. 20’de Engin Baytar formaya ısındığını gösterdi. Kendi alanından kaptığı topu süratle rakip yarı alana taşıdı ve Selçuk’la buluşturdu. Selçuk da, Kazım’ı gördü. O da Özden’in sağından topu çatala yolladı. Özellikle hep arkasında duran hocası için bu golün anlamı başkaydı elbette. Soyunma odasına skor olarak tatmin eden ama futbolu ile soru işaretleri bırakarak giden Galatasaray, ikinci yarıda oyunun bariz şekilde hakimi oldu.
55. ve 57. dakikalarda Elmander iki kez Özden’e takıldı. 61’de Kazım’ın şutunda yine başarılı olan Ankaragücü kalecisi, 1 dakika sonra da Selçuk’a gol şansı vermedi. 84’te Baros, Karabük’te olduğu gibi penaltıyı yaptırdı ve topun başına geçti. Çek futbolcu oyunu 3-0’a getirdi. Böylece sarı-kırmızılılar, bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Penaltı ustası Baros
Teknik Direktör Fatih Terim’in yedek soyundurduğu Milan Baros, Kardemir Karabük deplasmanında olduğu gibi Ankaragücü karşısında da ikinci yarıda oyuna girerek, penaltı yaptırdı. Baros’un, Karabük’te 83. dakikada yaptırdığı kritik penaltıyı, Felipe Melo gole çevirmişti. Çek yıldız dün ise penaltıyı kendisi kullandı ve sezonun ilk golünü kaydetti.  

MAÇIN ADAMI
Kazım güldürdü
Galatasaray’da geride kalan 4 haftada Kazım performansı ile en çok eleştirilen futbolcuların başında geliyordu. Ama Fatih Terim’in 11’de şans verdiği milli futbolcu dün güzel bir gol attı. Oyun içerisinde etkin bir görüntü sergiledi.


KIRILMA NOKTASI
Rajnoch’un kafası
Galatasaray maça istediği gibi başlamadı. Başkent ekibi pozisyonlar bulmaya başlamıştı ki, 12. dakikada Rajnoch’un ters kafa golü geldi. Ankaragücü’nün bu golden sonra direnci kırılırken, Galatasaray rahat bir galibiyet aldı.