info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Geleceğin Milli Takımı Oluşuyor

Ay-yıldızlılar maça hızlı başladı, Umut’un vuruşuyla üstünlüğü de yakaladı. Rodionov’un sayısı eşitliği sağlarken, Oğuzhan ve Arda’nın vuruşları direkte patladı. Milliler, 89’da Burak Yılmaz’la galibiyete uzanarak, geleceğe umutla bakmaya başladı

A Milli Takım’ın iki hazırlık maçında da gözler yeni fotoğraflarda idi. Terim, 2016’nın çekirdek kadrosunu oluşturmanın hesapları içinde. Elemelere kadar yapılacak hazırlık maçlarında ve de kamplarda takıma monte edeceği oyuncuları kantarına çıkaracak. Ülkemizin bir numaralı takımında oynamak, kadroyu zorlamak kolay değildir. Performansınızı ay-yıldızlı ekipte iki katına çıkarmak şarttır.
 
Fatih Terim iki maçta da eskilerden çok yenileri gözlemleme şansı buldu. Bizler de bekleyeceğiz ve Terim’in kantarında kimlerin ağır basacağını göreceğiz.
Maça iyi başladık, 4’te golü bulduk. Arda soldan indi, Caner’i gördü, tecrübeli futbolcu penaltı noktasına kesti, Umut gelişine soluyla vurdu, ağları havalandırdı: 1-0. Gol sevincimiz 6 dakika sürdü. Hleb sağdan süratle geldi, iki savunmacıyı çalımlarla geçti, penaltı noktası üzerine kesti, Rodionov gelişine vurup topu çatala gönderdi: 1-1
 
15’te Umut çarprazdan sert vurdu, kaleci tokatladı. Ardından sağdan gelen Oğuzhan, nefis vurdu, top yan direkten döndü.
 
29’da Kalachev kesti, Rodionov vurdu, top yan direğe çarparak auta gitti.
 
44’te Arda orta alandan klas hareketlerle gitti, yaya yakın yerden topu aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi, meşin yuvarlak üst direkten geri geldi.
 
İkinci yarıya kontrollü başladık. Terim’in hamleleri, topun daha fazla bizde kalmasını sağladı. 70’de Gökhan Gönül sağdan çizgiye indi, ön direğe kesti, Mevlüt vurdu, top savunmadan kornere gitti. Ne var ki bu yarıda pozisyon üretmekte sıkıntı çekerken, konuk takım, kontra toplarla sık sık kalemizde gol aradı.
 
89’da Arda sağ kanattan savunmadan söktüğü topla indi, altıpasa kesti. Burak yükseldi, kafayı vurdu, top kaleciden döndü, golcü ikinci kez dokundu, bu kez affetmedi: 2-1
 
Caner Erkin, Belarus karşısında asistlerine bir yenisini ekledi. A Milli Takım formasıyla, Estonya’da Umut Bulut’a, Romanya karşısında Burak Yılmaz’a gol pası veren Caner dün akşam Umut’u bir kez daha golle buluşturdu. Yıldız oyuncu bu sezon Fenerbahçe forması altında ise tam 6 asiste imzasını attı.
 
Mersin’de ilk A Milli heyecan
Mersin, Türkiye-Belarus maçıyla birlikte tarihinde ilk kez A Milli Takım seviyesinde bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Millilerin, Tevfik Sırrı Gür Stadı’na girişi sırasında bazı Mersin İdmanyurdu taraftarları, kaptan Arda Turan’a çiçek verdi. Ay-yıldızlı taraftarlar stadı büyük ölçüde doldurdu. Kale arkası tribünlerde ise küçük boşluklar dikkat çekti. Taraftarlar ısınmak için sahaya çıkan oyuncuların yanı sıra teknik heyete de büyük sevgi gösterisinde bulundu.
 
 
U17 Milliler Elit Tur’a çıktı
17 Yaş Altı Milli Takımımız, UEFA U17 Avrupa Şampiyonası 1. eleme turunun son maçında Kuzey İrlanda’yı deplasmanda 2-0 yenerek Elit Tur’a adını yazdırdı. Grubunu 7 puanla namağlup lider bitiren ay-yıldızlı ekibimizin gollerini Enes Ünal ve Hayrullah Alıcı attı. Malta’da gelecek yıl düzenlenecek Elit Tur’da toplam 28 takım mücadele edecek.
 
Aykut’tan siftah
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Belarus karşısında Kuzey İrlanda maçının ilk 11’inde yalnızca 2 değişiklik yaptı. Terim, sakatlıkları yüzünden kadrodan çıkarılan Mehmet Topal ve Semih Kaya’nın yokluğunda Umut Bulut ile Aykut Demir’e şans tanıdı. Savunmanın ortasında görev yapan Aykut Demir, A Milli Takım formasını ilk kez Belarus’a karşı giydi.