info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray da Fark 25 Bin Taraftar!

Galatasaray da, bir önceki yıla oranla tribüne gelen taraftar sayısında artış gözleniyor...

Gençlerbirliği maçında TT Arena'yı doldurmayı planlayan Galatasaray'da, bir önceki yıla oranla tribüne gelen taraftar sayısında artış gözleniyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında sahasında oynadığı 6 maçta, 52 bin 650 kapasiteli Türk Telekom Arena'da ortalama 29 bin 500 taraftar (yaklaşık 177 bin) önünde mücadele etti.

Hayal kırıklığı yaşanan geçtiğimiz sezon ise sarı-kırmızılı ekibi, seyircisiz Trabzonspor maçı da dahil olmak üzere ikinci yarıda Seyrantepe'deki ilk 6 karşılaşmada yaklaşık 152 bin taraftar (ortalama 25 bin 333) desteklemişti.

Hal böyle olunca, Cimbom'da liderlik ve sergilenen güzel futbolun karşılığı, evindeki son 6 müsabaka için toplam 25 bin seyirci oldu.

Aslantepe'deki ilk yılında 19 bin kombine satan sarı-kırmızılı kulüp, bu sezon 26 bin kombine ile sezona başladı. Üst üste iyi sonuçlar elde eden Galatasaray, 7 bin fazla kombineye ulaşırken, tribüne maç başı artı ortalama 4 bin 167 taraftar çekti.

Geçtiğimiz sezon Arena'nın açılış maçı olan Sivasspor karşılaşmasını 25 bini biletli 43 bin taraftar izlemişti. Ligin 24. haftasındaki Karabükspor mücadelesinde ise 2 bin 500'ü biletli 10 bin taraftar yer almıştı.

GALATASARAY BAŞKANI AYSAL: FENERBAHÇE MAÇI BİZİM İÇİN DİĞER MAÇLARDAN ÇOK ÇOK FARKLI BİR KARŞILAŞMA OLMAYACAK

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe maçının kendileri için diğer maçlardan çok farklı bir karşılaşma olmayacağını söyledi.

KKTC Galatasaraylılar Derneği’nin Göçmenköy’deki yeni binasının açılışı için Lefkoşa’da bulunan Başkan Aysal, DHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Aysal, sarı-kırmızılı takımın Süper Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçla ilgili olarak şunları söyledi:

"Galatasaray’ın derbi şansı çok yüksek. Fenerbahçe maçı bizim için diğer maçlardan çok çok farklı bir karşılaşma olmayacak. Geçtiğimiz dönemlerdeki maçları gördünüz. Galatasaray bu standardını Fenerbahçe maçında da devam ettirirse, şansımızın çok yüksek olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ama maç maçtır, bu bir derbidir, her türlü neticeye açıktır ve şanslar eşittir."

"Karşılaşmada siz de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda olacak mısınız" sorusu üzerine Aysal, "Aziz Bey olsaydı muhakkak olurdum. Ancak Aziz Bey olmadığına göre bunu daha ciddiyetle düşünmem gerekiyor" dedi.

Play Off sisteminin, Türkiye gibi büyük bir ülkenin büyük ligine uymadığını ifade eden Aysal, "Play Off konusundaki görüşümü biliyorsunuz zaten. Play Off’un Türkiye için uygun olmayan bir yöntem olduğunu, Galatasaray bu puan farkını aşmadan evvel de söylemiştim. İlk ortaya çıktığı gün de söylemiştim. Galatasaray bugün 9 puan önde de, ben onun için böyle konuşuyorum gibi bir izlenim içine kimse girmesin. Bugün de aynı duruşu ve aynı görüşü devam ettiriyorum. Play Off suni bir sistem. Türkiye’ye uymuyor. Türkiye gibi büyük bir ülkenin büyük ligine uymuyor. İnşallah bundan sonra bunu yaşamayız" şeklinde konuştu.

Kaynak : Hürriyet Gazetesi