info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Esas Duruş

Sarı-lacivertli ekip, zirve yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada arayı açmanın planlarını yaparken, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Futbol olarak vasatı aşamayan ev sahibi tek pozisyon üretemeden geceyi noktaladı

Fenerbahçe, Mersin deplasmanında kazanmasına karşın oyuncular, Aykut Kocaman’ın yoğun eleştirisini almıştı. Sebep, skorda ve oyuncu sayısında üstünken, rakibe insiyatif bırakmak, on kişilik ekipten pozisyon yemekti.
Aslında o maçta Fenerbahçe’nin oyun temposu dünkünden çok üstündü. Pozisyona girme becerisi de. Kazanmışlardı da. Bu durumda Fenerbahçeli oyuncuları bekleyen yeni bir Kocaman eleştirisi var; ki bu kez eleştiri, Beşiktaş maçı öncesi bir türlü maçı önemsemeyen, ya da bu maça yoğunlaşamayan oyuncuların tutumuna olacaktır.
Fenerbahçe, Samsunspor’a karşı koyarken, Yobo’nun biraz da Emre’nin iyi performansı ile oyunda kalabiliyordu. Stoch’un kendini aşamayan çabasını da unutmamak lazım elbette; gol pozisyonlarına girmesi, kale önünde nispeten daha paylaşımcı olması nedeniyle.
Alex’in düşük verimi, Semih’in bir türlü pozisyona girememesi, Gökhan’ın umursamaz hali vs.
Fenerbahçe dünkü hali ile kazanamazdı, kazanamadı da. Samsunspor, Zenke’yi dışarı alınca da zaten kısıtlı atak gücünün fişini çekerek rakibin performansına eşlik etti, maç öylece bitti.
30’da Zenke, kaleye sırtı dönük aldığı topu, Yobo’yu aldatarak önüne aldı, ancak Mert ile karşı karşıyayken dışarı vurdu.  52’de Cristian uzaktan yokladı, kaleci Ertuğrul karşıladı, boştaki topa Semih ile birlikte hamle yapan Kemal, mutlak golü önledi. 53’te Stoch’un ceza alanı içinde geriye bıraktığı topu Emre şutladı, farkla yandan dışarı çıktı. 56’da Stoch önünü boşaltıp 20 metreden vurdu ama yine top kaleyi tutmadı.   

Şanssız Dia!
Aykut Kocaman’dan uzun süredir forma alamayan Issiar Dia dün karşılaşmanın 64. dakikasında oyuna girmesine rağmen, sahada sadece 6 dakika kalabildi. Ani gelişen bir Fenerbahçe atağında rakibiyle birlikte depar atan Senegalli oyuncu, bileğini burkup yere düştükten sonra acı içinde kıvranmaya başladı. Omuzundan sakatlanan Dia saha içinde yapılan ilk müdahalenin ardından kenara alındı. Hemen hastaneye kaldırılan genç yıldızın durumunun ciddi olduğu ve perşembe günkü Beşiktaş derbisinde forma giyme şansının bulunmadığı bildirildi.

Semih geriye gidiyor
Sarı-lacivertli ekibin forvet oyuncusu Semih Şentürk bu sezon Süper Lig’de oynadığı 5 maçta da gol bulamadı. İlk 7 haftayı golsüz geçen tecrübeli oyuncu böylece 5 sezon sonra ilk 7 haftada Süper Lig’de gol atamamış oldu. 2006-07 sezonunda ilk 7 maçın tamamında oynayan ancak gol bulamayan Semih, 2007-08 sezonunda 2 gol, 2008-09 sezonunda 2 gol, 2009-10 sezonunda 3 gol, geçen sezon ise 2 gol atarak 7. haftayı geçmişti.
Bu arada Fenerbahçe 13 maç sonra bir karşılaşmayı gol atamadan bitirdi. Geçen sezon 26. haftada sahasında Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe daha sonra oynadığı 13 maçta, 12 galibiyet 1 beraberlik almıştı.

Kale yine düşmedi!
Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ligdeki son mağlubiyetini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında Bursaspor’a karşı 3-2’lik skorla alan Fenerbahçe, bu maçın ardından çıktığı 27 lig mücadelesinden 21 galibiyet, 6 da beraberlik çıkardı. Sarı-lacivertli ekip, 27 maçlık kendi sahasındaki yenilmezlik serisinde 55 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

MAÇIN ADAMI
Kemal Tokak
Samsun’un savunması, Fenerbahçe forvetlerinin önlerine dönmelerine izin vermedi. Bahia ile iyi bir ikili oluşturan Kemal’in bunda rolü büyüktü. Semih’in ayağından aldığı topla, maçın kaderini yazması da unutulmamalı.

KIRILMA NOKTASI
52. dakika
Cristian’ın uzaktan attığı şutu Ertuğrul karşıladı, boşta kalan topu Semih iki metreden kaleye dürtmek üzereyken, Kemal son anda ayak koyup, topu kornere attı, maçın en net pozisyonunu öldürdü. Tipik bir kırılma anıydı.