info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dört Büyükler Edirne de

Türkiye nin dört büyük futbol takımının simgeleri Edirne Belediyesi tarafından parka heykel yapılacak.

Fanatik Galatasaray taraftarı olduğu bilinen Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, 4 büyük futbol takımlarının efsane isimlerinin adları yazılı kaldırımların ardından, ; dev futbolcu heykelleri yaptırdı.
 
Karaağaç Mahallesi’nde Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Heykel alanında yüksek lisans yapan heykeltıraş Müslüm Özcan tarafından 3 ayda tamamlanan heykeller ve hayvan figürleri 1′inci Murat Mahallesi’nde yapımına başlanan süs havuzlu parka konulacak.
Demir konstrüksiyon ve polyester dökümden yapılan 2.7 metre yüksekliğindeki dev futbolcu heykelleri, Süper Ligi’n 4 büyük kulübü olan Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un formaları giydirilmiş şekliyle tasarlandı. Önlerine ise 4 büyüklerin simgeleri olan Aslan, Kartal, Kanarya ve Kaplan sembolleri yapıldı. Yaklaşık 75 bin lira mal olan futbolcu heykellerinin arkalarında ise, Türk bayraklı sütün üzerinde büyük bir futbol topu yer alacak.
 
Havuzun etrafında sergilenecek
 
Heykellerin, süs havuzunu tamamlayacak hoş bir görüntüyü de ortaya çıkaracağını belirten Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, 4 büyüklerin büyük galibiyetlerinin ardından taraftarların sevinçlerini yaşayacağı bir park oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Sedefçi şöyle dedi:
 
“Bilindiği gibi Edirne’de daha önce kaldırım düzenleme yaparken, 4 büyük futbol takımımızın renklerini işlemiştik. Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş renkleri kaldırımlara işlenmiş, sporun 4 büyük kulübünün Edirnemize simgeleşmesine olanak sağlamıştık. Kaldırımlara da Metin Oktay, Alex, Şifo Mehmet gibi isimler verilerek, onları Edirne’ye taşımıştık. Bu kez de ‘taraftar’ adı altında bir park yapmayı düşünüyoruz. Taraftar parkımızda da 4 büyük kulübümüzün sporcuları, Türk bayrağı ve futbol topunun olduğu bir park olacak. Galatasaray’ın simgesi bilindiği gibi aslan, Trabzonspor’un ki kaplan, Fenerbahçe’nin kanarya, Beşiktaş’ın kartal. Bu sembolleri heykeltıraşımız hazırlıyor. Ağustos ayı başında parkımızı açarak Edirneli taraftarlarımızın burada buluşmasını, galibiyetlerde burada sevinmelerini, eğlenmelerini, kardeşçe, dostça kol kola girmelerini istiyoruz.”