info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Buraya Kadar

Bordo-mavili ekip karşılaşmaya iyi başladı, Olcan ile yüzde yüz bir golü kaçırdı. Ancak Mertens’in penaltısı ile öne geçen ev sahibi Matavz ve Strootman ile farkı açtı. Burak ile umutlansak da 10 kişi kalan temsilcimiz Matavz’a bir kez daha engel olamadı ve Avrupa defterini kapadı

Trabzonspor, Avni Aker Stadı’ndaki 2-1’lik yenilgiye rağmen umutlu gittiği Hollanda’da, PSV Eindhoven’e 4-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi’ne 2. turda veda etti. Bordo-mavili takım, kaleci Tolga Zengin’in ilk yarıda gördüğü kırmızı kart yüzünden ikinci yarıda 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kalınca, güçlü rakibine direnemedi.
7. dakikada Manolev’in hatasından yararlanan Olcan orta sahada kaptığı topla ceza alanına girdi. Burak ile duvar pası yapan Olcan’ın vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
8. dakikada Wijnaldum’un pasıyla buluşan Toivonen’in vuruşunda kaleci Tolga meşin yuvarlağı kontrol etti.
15. dakikada sol kanattan hareketlenen Mertens ceza alanında Celutska’nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltıyı gösterdi. Atışı kullanan Mertens topu ağlara gönderdi: 1-0
31. dakikada Mertens’ın soldan ortaladı, iyi yükselen Matavz’ın kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 2-0
38. dakikada Labyad’ın ortasında Strootman düzgün bir vuruşla Tolga’yı avlayarak farkı üçe yükseltti: 3-0
43. dakikada ceza alanındaki Henrique voleyi vurdu, kale önündeki Burak’ın tamamladığı top ağlara gitti: 3-1
51. dakikada Toivonen’in soldan ceza alanı içine yaptığı ortayı takip eden Wijnaldum’un şutunda meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını kaleci Onur ayaklarıyla önledi.
52. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Matavz, meşin yuvarlağı sağ alt köşeden ağlara gönderdi ve PSV Eindhoven farkı yeniden üçe çıkardı: 4-1
58. dakikada ara pasla ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Willems’in şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
81. dakikada Burak’la gelişen atakta Cech ara pasa yetişemeyince kaleci topa sahip oldu. 82. dakikada Mertens’in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Wijnaldum’a, Zokora vuruş yapma şansı vermedi.

Ceza geliyor
Bordo-mavili taraftarlar ikinci yarı tribünde toplu halde meşale yaktı. UEFA Disiplin Komitesi bu eylem nedeniyle Trabzonspor’a para cezası verecek. UEFA, Lille maçında yakılan meşaleler yüzünden 10 bin euro ceza kesmişti.

Ortalık karıştı
Trabzonsporlu oyuncular ve teknik heyet maçtan sonra kafile otobüsüne binerken, farklı yenilgiye tepki gösteren bir grup taraftar gerilime neden oldu. Bordo-mavili taraftarların tepkileri nedeniyle kaptan Tolga, Giray ve genel menajer Caner Çuvalcıoğlu otobüsten inerek, gruba müdahale etmek isteyince ortalık bir anda karıştı. Trabzonsporlu diğer taraftarların, protestocu gruba tepki göstermesi üzerine gerginlik daha da tırmandı. Araya giren güvenlik güçleri, protestocu grubu otobüsten uzaklaştırdı.

 
NBA çıkarması
Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren TrabzonsporUSA Derneği üyeleri, NBA’de oynanan Orlando Magic-New Jersey Nets maçı sonrası milli basketbolcular, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’a, Trabzonspor forması hediye etti. Türkoğlu ve Okur, bordo-mavili formayla objektiflere poz verdi.

Colman’dan itiraf
Gustavo Colman, PSV Eindhoven karşısında turu Avni Aker Stadı’nda kaybettiklerini söyledi. Maça çok kötü başladıklarını kaydeden Arjantinli futbolcu, “Bizim için çok zor bir karşılaşmaydı. Üst, üste yediğimiz gollerden sonra Burak’ın golüyle umutlandık, ancak Tolga’nın gördüğü kırmızı kart her şeyi bitirdi. Biz turu zaten Trabzon’daki maçtan 2-1 mağlup ayrılarak kaybetmiştik” ifadelerini kullandı.

100 euroya bilet
Avrupa’da yaşayan gurbetçiler, Trabzonspor’u, PSV Eindhoven karşısında yalnız bırakmadı. Hollanda’nın yanı sıra Belçika ve Almanya’dan gelen çok sayıda bordo-mavili, maçtan saatler önce Eindhoven kentinin merkezinde toplandı. Soğuk havaya rağmen tribündeki yerlerini alan taraftarlar karşılaşma boyunca takıma destek verdi. Trabzonspor’a ayrılan biletlerin maçtan günler önce tükenmesi nedeniyle dün 37 euroya satılan biletler karaborsada 100 euroya alıcı buldu.

Medyadan büyük ilgi
Philips Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 16 bin PSV Eindhovenli taraftar izledi. Karşılaşmada 135’i polis ve 66’sı özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 350 personelin görev yaptığı açıklandı. Maçı, 26 televizyon ve radyo yorumcusu, 63 gazeteci ve 26 foto muhabirinin takip ettiği bildirildi. Bu arada PSV Eindhoven Kulübü maçtan önce Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yöneticileri, dostluk yemeğinde ağırladı.