info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş Teslim

Kartal, Olcay ile skor avantajını erken ele geçirdi. İkinci yarının başında Sosa beraberliği getirdi. Almeida’nın kafası ev sahibinde soğuk duş etkisi yaratsa da, Sivok’un elle yaptığı penaltı Cenk Tosun’un ayağından gole çevrildi. Orhan Gülle’nin uzatmalardaki füzesi ise siyah-beyazlı ekibin ipini çekti

 

Sanica Boru Elazığspor maçının ilk yarısındaki Beşiktaş’ı, bu hafta Gaziantepspor üzebilir diye yazmıştık geçen haftaki maç analizinde. Özellikle dünkü maçın ikinci yarısında Veli ve Necip’in oyundan düşmesi Beşiktaş’ın bu zayıf yönünü bir kez daha ortaya çıkardı. Samet Aybaba baskı karşısında ileriye doğru bir adım bile atamayan Veli-Necip ikilisinin bu eksikliklerini kapatacak alternatifleri çoğaltması gerekiyor.
 
15. dakikada Olcay ile adeta altın tepsi içinde erken bir gol bulan Beşiktaş, bu avantajı bir türlü lehine çeviremedi. Üstelik ilk yarıda Samet Aybaba’nın da istediği gibi Beşiktaş çok koşuyordu. Rakip kaleye çok çabuk gitseler de istedikleri yüzdelik oranı yüksek pozisyonları bir türlü bulamadılar. 27’de Almeida ile ikinci golü atabilme şansı yakalayan Beşiktaş bir kez daha rakip kaleden eli boş dönüyordu.
 
34. dakikada Binya ve 44. dakikada Ekrem ile yaptıkları bindirmeyle beraberliği yakalamaya çalışan Gaziantepspor’da, Hikmet Karaman ilk yarı düdüğünün ardından Sosa’ya ısınmasını söyledi. Sanki ikinci yarıda olacakları biliyordu Hikmet hoca. 46. dakikada oyuna giren Sosa hocasının öngörüsünü 50. dakikada attığı beraberlik golüyle gerçekleştirdi. Halbuki Sosa’dan daha net gol pozisyonunun içine giren Holosko 48. dakikada belki de Gaziantepspor’u tamamen yıkabilecek golü atamamıştı.
 
Haftalardır kişisel yetenekleriyle birçok rakibin gözünü korkutan Manuel Fernandes o bilinen asistlerinden birini 67. dakikada Almeida’ya yaparak ikinci golün neredeyse tek kahramanı oldu ama Sivok’un eli Beşiktaş’a çok pahalıya mal oldu. 76. dakikada attığı penaltı golüyle Cenk Tosun bu hatayı affetmeyerek beraberliği yakaladı.
 
Samet Aybaba, Beşiktaş’ın çocukları olan Erkan ve Batuhan’ı birer birer oyuna soksa da Beşiktaş’ın bir başka evladı olan Orhan Gülle uzatmalarda öyle bir gülle attı ki Kamil Ocak Stadı’nı yıkacaktı neredeyse!..
 
MAÇIN ADAMI
Orhan Gülle
Beşiktaş’ın alt yapısından gitti Gaziantepspor’a. Eski takımına attığı muhteşem gol, Gaziantepspor’a çok beklediği üç puanı getirdi. Orhan attığı jeneriklik golle hem tribünleri sevince boğdu hem de gecenin adamı oldu.
 
KIRILMA NOKTASI
48. dakika
Holosko kimi zaman kritik goller attı kimi zaman saç baş yoldurdu. Dünkü maçta 48. dakikada kaçırdığı yüzde yüzlük gol takımına çok pahalıya mal oldu. Holosko o golü atabilse Gaziantespor’un değil üç puan bir puan bile çıkarabilmesi çok zordu.