info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş:1 Trabzonspor:1

Son üç haftayı puansız kapatan Beşiktaş, üst sıralara tırmanmak isteyen güçlü rakibi önünde ilk yarıyı Sapara’nın golüyle geride kapadı. Fernandes eşitliği sağladı. Oyunun son bölümünde büyük baskı kuran ev sahibi sayısız pozisyona girmesine rağmen kaleci Onur’u aşamadı.

 

Süper Lig’de haftalardır puan kaybeden Beşiktaş için dün akşamki maç kuşkuşuz şu ana kadar oynananlar arasında en kritik olanıydı. Üstelik, “Demokles’in Kılıcı” gibi locada oturan Quaresma ise maçın üzerindeki gerilimi sanki daha da arttırıyordu.  Maç, maçlıktan çıkmış bir anda yerin altında her an kırılıcakmış gibi duran fay hattına dönüşmüştü. Yaratabileceği depremin şiddeti ise Beşiktaş’ta birçok ismi yerle bir edecek güçteydi.
 
Neyse ki oyuna hızlı başlayan Beşiktaş, maç öncesi yaşanan rüzgarı tersine çevirdi.
 
Samet Aybaba’nın öğrencileri bugüne kadar oynadıkları her maçta olduğu gibi Trabzonspor’u da ilk 20 dakikada baskı altına aldı. Oyunu domine eden Beşiktaş yüzde yüz pozisyonlar olmasa da ilk yarıda rakip ceza sahasına çok yakın oynadı.
 
21’de Oğuzhan’ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Almeida bu şansı çok kötü değerlendirdi. 24’te Fernandes’in ceza sahasına girerek attığı şuttan da gol çıkaramayan Beşiktaş yine de işini iyi yapıyordu.
İşin iyi yapılmasından bahsetmişken 45+1’de Sapara’nın attığı şık golün nedeni olarak Fernandes’i rahatlıkla gösterebiliriz. Portekizli oyuncu golden önceki serbest vuruşta topun önünden ayrılmayan Olcan’ı nişanlamak yerine işini yapsa belki de bu gol gelmeyecekti.
 
Örneğin hakem Cüneyt Çakır 37. dakikada Hilbert’i yanına çağırdı ama gitmedi. Neden mi? Çünkü Olcan boşta kalacaktı o an. İşte Hilbert o dakika hakeme değil işine odaklanmıştı. Fernandes’in de yapması gereken buydu.
 
İşine odaklandığı zaman 55. dakikada attığı gol gibi futbolda harika işler çıkaran Fernandes için hatasını affettirdi diyebilir miyiz, o kesinlikle tartışılır. 67. dakikada Olcay, 69’da Almeida ve uzatmalarda yine Olcay’ın kaçırdığı çok net fırsatlar ise asla ve asla tartışılmaz.
 
Sonuçta Onur’u ikinci yarıda bir türlü aşamayan Beşiktaş galibiyeti kaçıran taraftı. Taraftarların maçtan sonra mücadele için takımı çılgınca alkışlamaları da siyah-beyazlılara verilen en anlamlı mesaj oldu.
 
KIRILMA NOKTASI
 
Manuel’in hatası
Olcay’ın 67’de ve uzatmalarda kaçırdığı gol mü desek yoksa 69’da Almeida’nın kaçırdığı mı? Birçok kırılma noktasının yaşandığı maçta Fernandes’in 45’te topu Olcan’ın üzerine vurması belki de en affedilmeyecek hataydı.
 
MAÇIN ADAMI
 
Onur Kıvrak
Trabzonspor’un kazandığı bir puanda onun emekleri çok büyük. Beşiktaş’ın yüzde yüz gol getirecek ataklarını elleriyle, ayaklarıyla engelledi. Onur gösterdiği performansla siyah-beyazlı taraftarları bile kendine hayran bıraktı.