info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş:1 - Club Brugge:3

Beşiktaş gol atamasın diye onları ilk yarı yorduk

Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preudhomme, UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ı eleyip çeyrek finale çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi.
 
Michel Preudhomme, Beşiktaş'ı eledikleri UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçı sonrası katıldığı basın toplantısında Club Brugge'un 20 yıl sonra Avrupa kupalarında son 8 takım arasına kaldığını belirterek, "Deplasmanda oynadığımız Avrupa Kupası maçlarında sadece 1 beraberlik aldık, diğerlerini kazandık. Çeyrek finale çıktığımız için mutluyuz. Oyuncularım harika bir maç çıkardı. Beşiktaş değerli bir rakipti, bu noktaya geldiğimiz için mutluyum" diye konuştu.
 
Beşiktaş'ın maça baskılı başlayacağını beklediklerini kaydeden Belçikalı teknik adam, "Beşiktaş'ın gollerinin yüzde 75'ini ikinci yarılarda attığını biliyorduk. İkinci yarıda golleri bulamasınlar diye ilk yarıda onları yormaya çalıştık. Kazandık, mutluyuz" dedi.
 
UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Beşiktaş ile Club Brugge karşı karşıya geldi. Belçika'da oynanan ilk karşılaşmada rakibine 2-1 yenilen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan rövanş maçında da rakibine 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.
 
Beşiktaş'ın golünü 48. dakikada Ramon Motta kaydederken, Club Brugge'ün golleri ise 61. dakikada Tom De Sutter, 80. ve 90. dakikalarda Boli Bolingoli Mbombo'dan geldi. Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, 90+2. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Beşiktaş bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne veda ederken, Club Brugge ise çeyrek finale yükseldi.
 
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Sergey Karasev, Anton Averyanov, Tikhon Kalugin (Rusya)
 
Beşiktaş: Tolga Zengin, Opare (Dk. 71 Kerim Frei), Franco, Necip Uysal, Motta, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Dk. 74 Cenk Tosun), Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
Club Brugge: Ryan, Meunier, Mechele, Duarte, De Bock, Simons, Vormer, Izquierdo (Dk. 64 Mbombo), De Fauw (Dk. 60 Gedoz), De Sutter (Dk. 81 Oulare), Refaelov
Teknik Direktör: Michel Preudhomme
 
Goller: Dk. 48 Ramon Motta (Beşiktaş); Dk. 61 Tom De Sutter, Dk. 80 ve 90 Boli Bolingoli Mbombo (Club Brugge)
Kırmızı Kart: Dk. 90+2 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 35 Daniel Opare, Dk. 83 Veli Kavlak (Beşiktaş); Dk. 32 Jose Izquierdo, Dk. 63 Thomas Meunier (Club Brugge)