info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Baros Farkı

Arena’nın kötü zemininde çekişmeli ve zaman zaman kaliteli geçen mücadelede Elmander ile Cim-Bom öne geçti. Bursa ikinci yarıda dirildi, 80’de Serdar Aziz ile eşitliği getirdi. Son sözü Baros söyledi

Fatih Terim’in geri dönmesinin ardından yeniden yapılanmaya giden ve kadrosunu yenileyen Galatasaray için Bursaspor maçı gerçek anlamda test olacaktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki son yılların flaş takımı yeşil-beyazlılar karşısında hem gücünü ölçme fırsatı bulacak hem de kazanması ilerleyen haftalara moral motivasyonunu üst seviyeye çıkarması anlamına gelecekti.
Karşılaşmanın başlama düdüğü çalar çalmaz Bursaspor, gerçek niyetini belli edercesine yüklenmeye başladı. Sestak’ın ilk dakikada Muslera’da kalan kafa vuruşu, soğuk gecenin sıcak geçeceğinin göstergesiydi. 3 dakika sonra Gökhan Zan’ın hatası ise az kalsın golle sonuçlanıyordu.
Dakikalar 21’i gösterdiğinde Engin, kendine has stili ve kıvraklığıyla Bursaspor’un sol tarafından ceza alanına girdi. Elmander’e ‘al da at’ dercesine pasını verdi. İsveçli de o soğukkanlığı gösterdi ve Aslan’ı öne geçirdi. Sonraki bölüm olumsuz hava ve saha şartlarında fizik mücadelenin ağır bastığı, zaman zaman tansiyonun yükseldiği anlara sahne oldu. 43’te Eboue’nin Stepanov tarafından düşürülmesine hakem Göçek devam derken, 58’de ise Bursalılar ayağa kalktı. Batalla’nın şutunda Ujfalusi’nin elle teması olduğunu belirten yeşil-beyazlılar soluğu hakemin yanında aldılar.
79’da Bursa tehlikeli geldi, ama Gökhan Zan ve Hakan Balta kendini siper ederek topun filelerle buluşmasını engelledi. Hakan yerde kalırken, Sercan oyunun durması için topu kornere yolladı. Vederson ortaladı, Bursa’nın isyankar yüzü Serdar Aziz eşitliği sağladı: 1-1.
87’de maçın en güzel karesi yaşandı. Savunmadan gelen topu Sercan hafif dokunuşla Elmander’e verdi. Elmander de Baros’u kaçırdı. Çek futbolcu da muhteşem bir plaseyle sarı-kırmızılılara hayat verdi: 2-1.


Baros, Galatasaray’a galibiyeti getiren golü 61 metrelik bir mesafe kat ettikten sonra attı.
Fotoğraf: Lig TV
 

Yedek güç devrede
Milan Baros bu sezon yedek kaldığı maçlarda takıma yaptığı katkıyla dikkat çekiyor. Büyükşehir ve Samsun maçlarında 11’de forma giyerken suskun kalan Çek yıldız, Karabük’te (1-1) 81’de oyuna girdi, penaltı yaptırdı. Ankaragücü deplasmanında (3-0) 74’te maça dahil olan Baros, 85’te yaptırdığı penaltıyı kendisi gole çevirdi. Dün 83’te sahaya sürülen sarı-kırmızılı yıldız 87’de attığı golle galibiyeti getirdi. Baros, Eskişehir maçında ise 90 dakika yedek beklemişti.

MAÇIN ADAMI
Elmander
Bursaspor galibiyetinin en önemli mimarı şüphesiz Johan Elmander. İsveçli, 1 gol 1 asistle oynadı ve yine çoşku içinde çabaladı, durdu.

KIRILMA  NOKTASI
Kulübenin kralı!
Baros maçın kırılma anını yaratan adam oldu. Karabük ve Ankaragücü maçlarında yedekten gelip penaltı yaptıran Çek yıldız dün de 3 puanı getirdi.