info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2012 nin İlk Derbisinde Zafer Fenerbahçe nin

Spor Toto Süper Lig de derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı nda Beşiktaş ı ağırladı. Sarı lacivertliler, Yobo ve Sow un kaydettiği gollerle Beşiktaş ı 2-0 mağlup etti ve 2012 yılının ilk derbisinden zaferle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 25. Haftası bu yılın ilk derbisine sahne oldu. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Beşiktaş’ı ağırladı.

Fenerbahçe, Yobo ve Sow'un kaydettiği gollerle Beşiktaş'ı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0 mağlup etti. 2012’nin ilk derbisini kazanan Sarı lacivertliler, bu galibiyetle puanını 51’e çıkardı. Sahadan eli boş ayrılan ve zirve yarışında büyük bir yara alan Beşiktaş ise 45 puanda kaldı.

Fenerbahçe sahaya Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex ve Sow ilk 11’i ile çıktı. Konuk Beşiktaş ise, Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan, Holosko, Ersan Gülüm, Ernst, Veli Kavlak, Simao ve Mustafa Pektemek ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Seyircisinin de desteğini arkasına alan Fenerbahçe, karşılaşmaya hızlı başladı. Oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkan sarı lacivertliler, ilk dakikalarda rakip kalede pozisyon üretmeye çalışırken savunmada da açıklar verdi.  Kendi sahasından hızlı çıkarak skoru değiştirmek isteyen Beşiktaş, Holosko ile sarı lacivertlilerin kalesine etkili geldi, ancak golü bulamadı.

Beşiktaş kalesine yüklenmeye devam eden Fenerbahçe, aradığı golü 14. dakikada buldu. Kullanılan köşe vuruşunda Gökhan ön direkte topa dokundu ve arkaya aşırdı. Altıpas içinde bomboş pozisyonda topla buluşan Yoba, düzgün bir vuruşla topu Beşiktaş ağlarına gönderdi: 1-0.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş daha fazla ileri çıkmaya başladı. Holosko ile kanatlardan etkili olmaya çalışan siyah beyazlılar, savunmada önemli açıklar verdi. Beşiktaş kalesine etkili gelmeye devam eden sarı lacivertliler, net pozisyonlar bulmasına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı ve ilk devre sarı lacivertlilerin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresine Beşiktaş etkili başladı. Fenerbahçe skorun verdiği avantajla birlikte daha kontrollü bir oyun sergilerken, siyah beyazlılar daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu, 55. dakikada yerini Selçuk Şahin’e bıraktı.

Maçın 62. dakikasında Beşiktaş gole çok yaklaştı. Mustafa Pektemek’in pasıyla ceza sahası içine giren Ernst, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ernst’in vuruşunda top üstten auta gitti ve siyah beyazlılar çok önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

Bu dakikadan sonra maç tempo kazandı. İki takım da rakip kalede önemli pozisyonlar üretmesine rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı. Beşiktaş’ta Tanju Kayhan, 71. dakikada yerini Ekren Dağ’a bıraktı. Siyah beyazlılar 73. dakikada çok önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

Fabian Ernst’in ceza sahası dışından çektiği sert şut üst direkte patladı ve auta gitti. Fenerbahçe sol kanattan Stoch ile siyah beyazlıların kalesine etkili geldi. Ancak Beşiktaş’ın savunmasını aşmayı başaramadı. Beşiktaş’ta Necip, 76. dakikada Ersan Gülüm’ün yerine oyuna girdi.

Kendi sahasına çekilen Fenerbahçe’nin kalesine daha etkili gitmek isteyen Beşiktaş, son kozu olarak Edu’yu 80. dakikada Veli’nin yerine oyuna aldı. Fenerbahçe’de de Alex, 84. dakikada  yerini Caner Erkin’e bıraktı. 90 artı ikinci dakikada sahneye çıkan Fenerbahçe'nin yeni transferi Sow, Beşiktaş filelerini havalandırarak maçın skorunu belirledi: 2-0.

Stoch'un sol kanattan verdiği ara pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Caner, şık bir pasla topu Sow'a verdi. Yeni transfer Sow da topa dokunarak takımının ikinci golünü kaydetti. Kalan bölümde iki takım da başka gol bulamadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı.

FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 0
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Orkun Aktaş
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 41 Orhan Şam), Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu (Dk. 57 Selçuk Şahin), Stoch, Alex (Dk. 84 Caner Erkin), Sow
Beşiktaş: Cenk Gönen, Tanju Kayhan (Dk. 72 Ekrem Dağ), Sivok, Egemen Korkmaz, Ersan Gülüm (Dk. 76 Necip Uysal), İbrahim Toraman, Holosko, Ernst, Veli Kavlak (Dk. 80 Edu), Simao, Mustafa Pektemek
Goller: Dk. 14 Yobo, Dk. 90 2 Sow (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 42 Veli Kavlak, Dk. 60 İbrahim Toraman, Dk.70 Tanju Kayhan, Dk. 90 Simao (Beşiktaş), Dk. 43 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

DERBİ MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan mücadelenin devre arasında, tribünlerde iki takım taraftarları arasında atılan meşaleler nedeniyle gerginlik yaşanırken, yaralanan taraftarlar hastaneye götürüldü.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Migros kale arkası tribününün sol köşesinde bulunan Beşiktaşlı taraftarlar ile onlara yakın bölümdeki Fenerbahçeli taraftarlar arasında gerginlikler yaşandı.

Atılan meşaleler nedeniyle bu bölümde dumanlar yükselirken, iki takım tribününden de rahatsızlanan taraftarlar oldu. Rahatsızlanan taraftarlar güvenlik ekiplerince tribünden alınarak stadyum dışına çıkarıldı ve hastaneye götürüldü.

Tribünde iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlik sonrası, güvenlik nedeniyle boş bırakılan bölgeye takviye çevik kuvvet ekibi yerleştirildi.

Karşılaşmanın 67. dakikası oynanırken, Beşiktaş tribünü önünde asılan pankart yanmaya başladı. Alevlerin arttığı sırada yapılan müdahaleyle yangın söndürülürken, stadın bu bölümünü dumanlar kapladı.

Pankart yangını sırasında Beşiktaş tribününde bir iki meşale yakıldığı, Fenerbahçe tribününden de Beşiktaşlıların üzerine meşale atıldığı görüldü.