info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yüzmenin Kalbi İstanbul da Atacak

İstanbul dünya çapında ses getirecek bir başka organizasyonun ev sahipliğine hazırlanıyor. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ilk kez Türkiye ye gelirken, Sinan Erdem Spor Salonu da şampiyona için çehre değiştirdi.

 

12-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 11. FINA Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasi için geri sayim başladı. 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul'un son büyük spor organizasyonu olan 11.FINA Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na 161 ülkeden 900 atletin katılması bekleniyor.
 
Londra Olimpiyat Oyunları’nda kürsüye çıkan, Ryan Lochte, Federica Pellegrini, Frederic Bosquet, Laszlo Cseh ve Cameron van Der Burgh gibi yüzücüler de ülkelerini temsilen İstanbul’da şampiyonluk mücadelesi verecek.
 
FINA Kısa Kulvar Dünya Şampiyonası, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 3. büyük spor salonu olan Sinan Erdem'de gerçekleşecek. Bu şampiyona için Sinan Erdem Spor Salonu içine 10 kulvarlı 1400 ton su alan bir yarışma havuzu,  salonun dışına ise aynı boyutta ikinci bir ısınma havuzu inşa edildi.
 
Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Türk yüzücüler için de kendilerini ispat etme fırsatı sunacak. Kasım ayı sonunda Fransa'nın Şartır kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 22 Türkiye rekoru kırıp 13 final yüzen sporcularımız, dünya şampiyonasında hem final yüzmek, hem de kendi derecelerini geliştirmeye çalışacak.
reklam
 
Bu şampiyonada Burcu Dolunay, Arda Gürdal, Buse Günaydın ve İskender Başlakov gibi rekortmen yüzücülerimiz Türkiye adına kulaç atarken, ev sahibi olmanın avantajını da kullanmaya çalışacak.