info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Yıldızları

Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda millilerimiz, Çin’e finalde şans tanımadı. Ezici bir üstünlükle rakibini devirerek zirveye çıkan ay-yıldızlılar, voleybol tarihimizdeki ilk Dünya şampiyonluğumuza imza attı

Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda millilerimiz, Çin’i 3-0 yenerek şampiyon oldu. Türkiye, böylece voleybol tarihinin ilk Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti.
1. sete Çağla’nın etkili servisleriyle başlayan ay-yıldızlılar, Çin’in oyun düzenini bozdu ve seti 25-19 kazanarak durumu 1-0’a taşıdı. 2. sette Damla’nın sayıları ile üstünlüğümüzü sürdürdük ve bu seti de 25-17 alarak skora 2-0’a taşıdı ve iyice rahatladı.
3. set karşılıklı sayılarla sürürken ilk teknik molayı Çin 8-7 önde kapadı. Yıldızlarımız, etkili servis atmaya başladı ve 2. teknik molaya 16-10 üstün girdi. Millilerimiz seti 25-22 maçı da 3-0 kazanarak Dünya Şampiyonu oldu. Turnuvadaki tek mağlubiyetini Çin’den alan ay-yıldızlılar, 2007 yılındaki şampiyonada güçlü rakibine 3-1 kaybederek Dünya ikincisi olmuştu.
Öte yandan TVF Başkent Salonu’nun tamamını dolduran seyirciler, millilere destek olurken karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile birlikte protokol tribününden takip etti.

Başbakan ödülü artırdı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, karşılaşma sonrası yönetmelik gereği Milli Takım oyuncularının 25’er Cumhuriyet altınına hak kazandıklarını belirtti, “Ancak sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan maç bitiminde beni arayarak genç kızlarımıza 25’er altın daha verilmesini istedi. Ödül böylece 50’şer altına çıktı” ifadelerini kullandı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da, “Sizin milli takım oyuncularına sürpriz ödülleriniz olacak mı?” sorusuna, “Elbette olacak” dedi. Karabıyık, ödülün ne olacağı konusunda bilgi vermedi.

Bravo Kaptan
Dünya Şampiyonası’nın en iyileri arasında 2 sporcumuz yer aldı. Kaptan Damla Çakıroğlu, en iyi servis atan ve en değerli oyuncu seçilirken, libero Dilara Bağcı, en iyi manşet alan ve en iyi libero ödüllerine layık görüldü.

MAÇIN KARNESİ
SALON: TVF Başkent
HAKEMLER: Paul Albright (ABD),
Lourdes Perez (Küba)
TÜRKİYE: Çağla (8), Şeyma (8), Kübra (9), Ece (9), Damla (9), Ceylan (8), Dilara (L) (9), Nursevil (6)
ÇİN: Wu (6), Zhu (5), Li (5), Liu (6), Xu (7), Ning Wang (5), Huang (L) (6), Yunlu Wang (6), Chen (5), Yuan (6), Tang (5)
SETLER: 25-19, 25-17, 25-22
SÜRE: 79 dakika (24, 25, 30)



Kılıç: Büyük mutluluk yaşadık
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Yıldız kızlarımız bize büyük bir mutluluk yaşattılar” dedi.
Kılıç, “Çin gibi rüştünü ispatlamış bir takım karşısında galip gelmek hakikaten takdiri şayan bir olay. Onlarla gurur duyuyoruz. Ancak bugün tribünleri dolduran taraftarlara da alkış göndermek lazım” ifadelerini kullandı.  Suat Kılıç, “Görev süreniz içindeki ilk voleybol maçınızı izlediniz. Voleybol izlemek hoşunuza gitti mi?” sorusuna ise “Şansıma ilk maçım heyecanlı oldu. Sonuçta güzel olunca seyrine doyum olmadı” diye cevap verdi.

 
‘Emeğin karşılığı’
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, “Çin karşısında oynanan oyun, bu çocuklara harcanan emeğin ve uygulanan projenin doğruluğunu ortaya koyuyor” dedi. Oyunculara, ailelerine, antrenörlere, teknik kadroya, sporcuların kulüplerine sonsuz teşekkürlerini sunan Karabıyık, sözlerini şöyle tamamladı: “Şampiyon olamasak bile mutluluğum daha farklı olmazdı. Bu çocuklar kendi akranları, nasıl yetişiyorlarsa öyle yetişmeliler. En az onlara yapılan yatırım kadar yatırım yapılarak yetişmeliler.”