info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ata İçin 2 Dünya Rekoru

Atatürk e 2 dünya rekoru armağan

Milli sporcu 26 yaşındaki Şahika Ercümen, önceki gün, Mısır’ın Dahab kenti Blue Hole dalış noktasında, CMAS hakemleri gözetiminde rekor denemesi için dalış yaptı.

Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’ı özellikle seçen Ercümen, 70 metreye dalarak Sabit Ağırlık Dikey Dalış rekorunu kırdı. Paletsiz de 60 metreye dalan Ercümen iki dünya rekorunu birden Türkiye’ye getirmeyi başardı. Paletsiz kategorisi CMAS tarafından ilk kez düzenlendi. Rekorlar, doping testlerinin ardından tescil edilecek. Diyetisyen olan milli sporcu, rekor kırabilmek için 8 ay hazırlandı. Dalış antrenmanlarının yanı sıra fiziksel ve mental kuvvet antrenmanları da yaptı.

Şahika Ercümen, 11 Şubat 2011’de Avusturya’da buz altından tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi gitmiş hem erkekler hem de kadınlarda “Buzaltı Yatay Dalış” dünya rekorunu kırarak Guinness rekorlar kitabına girmişti. 4 dalda yarışan Ercümen’in sportif çalışmalarının yanı sıra engellilere yönelik serbest dalış programları ve tutsak yunusların özgürlüklerine kavuşmaları konusunda da aktif çalışmaları var.