info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ali Gürbüze Doping Şoku

652. Tarihi Kırkıpınar Yağlı Güreşleri nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz de doping tespit edildi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, altın kemer ve 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağını söyledi.

Güreşlerden sonra alınan numuneler Köln'deki Doping Araştırma Merkezi’ne gönderildi. Yapılan ilk tetkikler sonucu Gürbüz'de doping maddesi tespit edildi.
 
Ancak bu karara itiraz eden Ali Gürbüz dizinden ameliyat geçirdiğini ve sonuçların bu sebebten dolayı pozitif çıkmış olabileceğini belirterek yeni bir tetkik istedi.
 
Köln'de yapılan 2. kontroller neticesinde doping maddesinin, Gürbüz'e yapılan ameliyat ile bir ilgisi olmadığı deklare edildi. Konu ile ilgili Türkiye Güreş Federasyonu'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.
 
Doping olayının resmileşmesi ile birlikte altın kemer alınan numuneleri temiz çıkan finalist İsmail Balaban'a verilecek. Ali Gürbüz'e 2 yıl spordan men cezası verilmesi bekleniyor.
 
BAŞKAN DA RESMEN AÇIKLADI
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de konu ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
Ali Gürbüz'de doping çıktığını doğrulayan Sedefçi, altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağını söyledi.