info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kupa Canavarı Cim Bom

Sezon başında Fenerbahçe’yi yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Galatasaray Medical Park, Spor Toto Türkiye Kupası’nda da aynı tarifeyi uyguladı, art arda 3. toplamda 9. şampiyonluğuna Antakya’da ulaştı

Antakya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası mücadelelerinin finalinde Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe’yi 76-72 yenmeyi başardı.
Maça Angel McCoughtry’nin art arda sayılarıyla başlayan Fenerbahçe, rakibinin top kayıplarını da iyi değerlendirip, ilk periyodu 26-12 üstün kapadı.
İkinci çeyreğin başında boyalı alanı daha fazla kullanmaya başlayan ve savunmada kaptığı topları büyük bir hızla rakip sahaya taşıyan Galatasaray, Prince’ın art arda bulduğu üç sayılık basketler de gelince üstünlüğü ele aldı, 33 sayı attığı 2. çeyrek sonunda soyunma odasına 44-38 galip girmeyi başardı.
Fenerbahçe ikinci yarıya 17-0’lık seriyle başladı. Rakibine tam 7 dakika sayı attırmayan sarı-lacivertli ekip, son çeyreğe 8 sayılık üstünlükle girdi: 59-51.
Ancak Galatasaray bir kez daha geri dönmeyi başardı. Fowles’ın boyalı alandaki müthiş hakimiyeti ile oyuna denge getirip, 36. dakikada Nevriye’ye çalınan teknik faulden bulduğu serbest atışlarla 68-67 öne geçmeyi başardı. Üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüren ve taktik faulleri de iyi değerlendiren Galatasaray, 76-72 ile kupayı müzesine taşıdı, üst üste 3, toplamda 9. şampiyonluğunu elde ederek, daha önce 9 kez kupayı müzesine taşıyan Fenerbahçe’yi yakaladı.

MVP Sylvia Fowles
Final mücadelesinde ‘en değerli oyuncu’ Galatasaray Medical Park forması giyen yıldız ABD’li Sylvia Fowles seçildi. Boyalı alanda müthiş bir üstünlük kurarak mücadeleyi 25 sayı, 16 ribaunt ile bitiren Fowles’a ödülünü Spor Toto Organizasyon ve Reklam Şube Müdürü Yaşar Göçer verdi.

Salon doldu
Antakya’daki basketbolseverler derbide salonun tamamını doldurdu. Çevre illerden de birçok sporseverin final karşılaşmasını izlemek için salona akın ettiği gözlenirken, sadece güvenlik için ayrılan küçük bir bölüm boş kaldı.

Fenerliler çıkmadı
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın oyuncuları, karşılaşma sonunda kupa merasimine çıkmadı. TBF Kadın Basketbol’undan Sorumlu Yöneticisi Jülide Sonat’ın da ikna çabası sonuç vermeyince, büyük üzüntü yaşayan sarı-lacivertli basketbolcuların madalyalarını menajer Didem Akın aldı.