info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan’dan Geri Sayım!

Bandırma’dan 1-1 ile İstanbul’a gelen iki takımın yarı final mücadelesinde Banvit’i, Preston Shumpert’ın mükemmel oyunuyla deviren Galatasaray Cafe Crown, seride 2-1 öne geçmeyi başardı

BEKO Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin 3. maçında Abdi İpekçi’de konuk ettiği Banvit’i 73-61 yenen Galatasaray Cafe Crown, 2-1 öne geçti ve final için büyük avantaj elde etti.
Maça taraftarının da desteğiyle çok hızlı başlayan Galatasaray Cafe Crown, müthiş bir yüzde ile hücum edince konrolü eline aldı. Sarı-kırmızılı ekip, Johnson’ın 11 sayı attığı ilk periyodu 27-15 önde tamamladı, devreyi ise 42-33 üstün kapattı.
İkinci yarıda Barış ve Simmons ile basketler bularak farkı 4’e indiren Banvit’e Shumpert ile yanıt veren Galatasaray, rakibinin kendisine daha fazla yaklaşmasını engelledi, alan savunmasıyla da Banvit’in hızını keserek, son çeyreğe 53-47 galip girdi.

Savunmaya takılmadı
3. çeyrekte çektiği skor sıkıntısını son periyota taşımayan ve rakibin alan savunmasını Shumpert ile cezalandırmaya başlayan Galatasaray, arayı yeniden açtı ve son 6 dakikaya girilirken 65-54’lük skoru yakaladı. Banvit, rakibin alan savunmasına karşı zaman zaman uygun pozisyonlar da buldu ancak bunları düşük yüzdeyle bitirince, maçı kazanan ev sahibi Galatasaray oldu: 73-61.

 
Aysal ve Polat birlikte izledi
Banvit ile oynanan yarı final serisinin 3. maçına Galatasaray Başkanı Ünsal Aysal ile eski başkan Adnan Polat birlikte geldi.  Taraftarlar,  salona gelen iki başkana da büyük sevgi gösterilerinde bulunurken, hem Aysal, hem de Polat, kendilerine yapılan tezüharatlara alkışla karşılık verdi.

 İdman krizi
Yarı finalin bir gün öncesinde takımlar maçın oynanacağı salonda idman yapamadı. Basketbol Federasyonu tarafından pazar günü salonun bir dershaneye kiralanması ve Rafet El Roman konserinin yapılması nedeniyle takımlara idman saati verilemedi. Özellikle pazar akşamı 20.00’de idman yapabileceği bildirilen Bandırma ekibinin çok zor durumda kaldığı  öğrenildi.

 Bir taraftar hastanelik
Galatasaray tribünleri maçın ilk yarısında karıştı. Bir taraftara, büyük bir kalabalık grup saldırdı. Kalabalığın arasında kalan taraftar, uzun süre dövüldükten sonra, güvenlik güçleri olayı yatıştırdı. Döven grup tek tek tribünden indirip, güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarılırken, diğer taraftar, sedyede baygın halde hastaneye kaldırıldı.